Новини науково-методичної ради

24 травня поточного року відбулося чергове засідання науково-методичної ради університету в конференційній залі головного корпусу під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено три   питання. Першим, що заслухали члени науково-методичної ради, був розгляд рукописів навчальних посібників :  «Реабілітаційне обстеження в практиці фізичного терапевта: навчальний посібник» (автори: Григус І.М., Нагорна О.Б.); «Фізична терапія в пульмонології» (автор: Григус І.М.) та рекомендація щодо надання їм грифа «Рекомендовано Вченою радою НУВГП». Після нетривалого обговорення питання члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданим рукописам навчальних посібників.

Другим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо затвердження силабусів вибіркових освітніх компонентів. Члени науково-методичної ради одностайно затвердили три найменування силабусів, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі з мультимедійною доповіддю «Про викладання навчальної дисципліни університетського стандарту «Підприємницька діяльність»» виступив Андрій Подлевський, проректор з науково-педагогічної роботи, розвитку та комунікацій. Андрій Анатолійович розповів про викладацький склад навчальної дисципліни:  А.А. Подлевський, А.М. Костюкевич та О.М. Подлевська, стан викладання навчальної дисципліни «Підприємницька діяльність» та результати навчання (див. додану презентацію). Андрій Подлевський  акцентував увагу членів науково-методичної ради на тому, що в цій навчальній дисципліні враховано спільні компетентності освітніх програм, а особливі компетентності будуть реалізовані в результаті неперервності цифрової грамотності в інших професійно-орієнтованих освітніх компонентах. Андрій Анатолійович представив методичне забезпечення, яке є й англомовним, навів приклади студентських робіт, представив  роздатковий матеріал для проведення ділової гри «Підприємницька діяльність». А також навів аналіз за стандартом університету, висвітлив  проблеми та шляхи покращення успішності студентів у 2022-2023 н.р., відгуки студентів стосовно якості викладання освітніх компонентів викладання навчальної дисципліни.

Після нетривалого обговорення члени науково-методичної ради заслухали й розглянули проєкт рішення Олександра Ткачука, д.т.н., професора, зав. кафедри міського будівництва та господарства, який наголосив на стратегії безперервності освіти за напрямом «Підприємницька діяльність» на різних  рівнях навчання в університеті, й Анатолія Білецького, к.т.н., доцента кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки. Члени науково-методичної ради схвалили в цілому та одноголосно проголосували за наступний проєкт рішення:

  1. Схвалити застосування міжнародного досвіду у викладанні навчальної дисципліни «Підприємницька діяльність».

  2. Рекомендувати використання Європейської рамки компетентностей при формуванні змісту освітніх компонентів університету. Використовувати міжнародний досвід викладання окремих змістових модулів.

Відповідальні: Сорока В.С., Подлевський А.А., гаранти ОП.

Термін: з 01.09.23  - постійно.

  1. Провести майстер-клас з поширення європейського досвіду формування компетентностей при викладанні окремих навчальних дисциплін.

Відповідальні: Подлевський А.А.

Термін: до 01.03.24.

  1. Підсилити та уніфікувати процеси неперервності освіти на різних рівнях навчання. Для цього в освітніх програмах з початку прописувати загальні компетентності, набуття яких починається з вивчення загальних дисциплін на початку навчання і отримає продовження при вивченні фахових дисциплін.

Відповідальні: гаранти ОП, завідувачі кафедр.

Термін: з 01.09.23. - постійно.

  1. Рекомендувати НМРЯ ННІ розглядати питання інститутських стандартів.

Відповідальні: директори ННІ, гаранти ОП.

Термін: з 01.09.23. - постійно.

  1. Регулярно проводити опитування студентів та викладачів щодо проблем і досвіду набуття компетентності підприємливості здобувачами вищої освіти впродовж усього періоду навчання в університеті.

Відповідальні: кафедри ФЕБ, ЕПіМБ, ТРіП; Відділ якості освіти.

Термін: щосеместрово.

Далі Валерій Степанович розповів про перше засідання робочої групи із запровадження освітніх інновацій в НУВГП, яке відбулося 17 травня поточного року,  та чергове засідання,  яке відбудеться 31.06.23, а також запропонував членам науково-методичної ради  надати пропозиції щодо плану засідань науково-методичної ради на наступний навчальний рік: 2023-2024 н.р.

Більше фото в Facebook

Тамара КОСТЮКОВА,
вчений секретар науково-методичної ради


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування