День Гідності та Свободи

Шановна університетська спільното!
 
21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися два наймасовіші перевороти в сучасній Україні: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними подіями в новітній історії України.
 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ №872/2014, згідно з яким 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.
 
Саме ці дві дати символізують відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Завдяки Революції Гідності наша держава отримала новий шанс для вибору та руху до демократії. На жаль, відстоювання гідності та свободи забрало і далі забирає багато життів ... Як і тоді - на майдані, сьогодні гідність і демократію, незалежність і суверенність виборюють наші захисники і захисниці на фронті, ризикуючи життям та покладаючи його. Серед них і наші студенти, викладачі, співробітники та випускники.
 
День Гідності та Свободи — нагадування про ту ціну, яку українці заплатили і платять за своє право жити у незалежній, демократичній, суверенній державі. А зміна України, реформа, об'єднання суспільства, та соціальна відповідальність суспільства – це та мета, яку переслідували патріоти Євромайдану та революції Гідності.
 
Тож віримо, вже незабаром усі поставлені цілі будуть досягнуті, і після перемог на майданах, буде виборена Перемога у війні.
 
Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування