Монографія фахівців НУВГП Metakaolin and Fly Ash as Mineral Admixtures for Concrete

4 листопада в американському видавництві CRC Press вийшла з друку монографія фахівців НУВГП Metakaolin and Fly Ash as Mineral Admixtures for Concrete. Це видання підготовлене авторським колективом на чолі із завідувачем кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства, професором докт. техн. наук Леонідом Дворкіним.

Співавторами видання є доцент кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства,  канд. техн. наук Вадим Житковський, доцентка кафедри архітектури та середовищного дизайну, канд. техн. наук Наталія Лушнікова, а також професор Юрій Рибаков – професор кафедри будівництва Аріельського університету (Ізраїль).

У монографії розглядаються сучасні теоретичні уявлення про вплив добавок золи-виносу та метакаоліну на процеси структуроутворення бетону. Наведено результати впливу золи-виносу, метакаоліну та композиції цих добавок на властивості самоущільнюваного і самовирівнюваного бетону. На основі експериментально-статистичних моделей, отриманих методами математичного планування, визначено вплив основних факторів та їх комбінацій на технологічні, механічні та інші властивості, що визначають ефективність і довговічність бетону.  На основі розрахункових залежностей запропоновано методику розробки оптимальних складів бетону, що містить активні мінеральні добавки та суперпластифікатори.

Книга розрахована на спеціалістів, що працюють у галузі виробництва бетонних та залізобетонних виробів і конструкцій. Вона також може бути корисна інженерам-будівельникам для розробки композицій рентабельного самоущільнюваного і самовирівнюючого бетону, а також для визначення раціонального напряму використання техногенної сировини — золи та метакаоліну.

З більш детальною інформацією про монографію можна ознайомитися на сторінці видавництва

https://www.routledge.com/Metakaolin-and-Fly-Ash-as-Mineral-Admixtures-for-Concrete/Dvorkin-Zhitkovsky-Lushnikova-Ribakov/p/book/9780367562144

Видавництво CRC Press є підрозділом одного з найстаріших та найвідоміших світових видавництв, що спеціалізується на публікації  академічної літератури та наукових журналів Taylor & Francis Group  зі штаб-квартирою у Великій Британії.

Нагадаємо, що дане видання є дванадцятою англомовною монографією професора Леоніда Дворкіна https://nuwm.edu.ua/university/news/plidnyi-rik-kafedry-tbvim

 

Читайте нас також: 

                

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування