Зупинись! Почни любити!

В рамках Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства»  в навчальному  корпусі № 1 у  фойє четвертого поверху  відбулося відкриття фотовиставки "Зупинись! Почни любити!".

Як розповіла співорганізатор дійства разом із Центром розвитку студентства, - керівник курсу неформальної освіти «Юридична журналістика» Людмила Стасюк, мета  фотовиставки: привернути увагу  до проблем подолання будь-яких форм насильства: фізичного, психологічного, економічного чи сексуального. На світлинах представлені дев’ять  фотофрагментів  з різними типами і сценами насильства. Дев’ять реальних історій, які змінили життя назавжди і  стали точкою неповернення. Імена потерпілих змінені або вигадані. Сцени насильства та позитивного вирішення цих проблем  за допомогою психологів та психіатрів, правників та юристів, інших спеціалістів відтворили  студенти НУВГП, а також ті люди, які так чи інакше дотичні до НУВГП: випускники курсу неформальної освіти «Юридична журналістика», випускники університету, діти працівників та учасники ГО «Літеко». Зокрема, сцена фізичного насильства над дитиною, яка представлена на одній зі світлин, передбачає не лише буквальне насильство фізичне, а й  просто ігнорування своєї дитини та байдужість до неї, незацікавленість її інтересами, хвилюваннями, страхами. А ще тут можна побачити сцену із життя молодої дівчини, яка вже  стала  щасливою бабусею. Проте  колись хід її молодого життя  порушив один прикрий, замовчаний за часів Радянського Союзу випадок: зґвалтування... Сцену економічного насильства сина над  батьком, якій просто відбирав у нього пенсію, відтворив  фотохудожник Олександр Харват.

Як зазначає Людмила Стасюк, головне – не замовчувати свою проблему, не покладатися на її самовирішення чи плинність часу. Адже якщо проблема вже є, вона потребує сторонньої кваліфікованої допомоги. Право на захист від насильства – є одним з найголовніших прав жінок та чоловіків, адже ми живемо у демократичній державі.

Проєкт «Я проти насильства», світлини з якого можна побачити на фотовиставці, – реалізовано зусиллями  ГО «Літеко», ННІП, ГО «Анголи життя» та фотографині Анни Марії Далі.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

Більше фото в Facebook


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою


 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування