Засідання Ради Альянсу українських університетів

Днями в Національному університеті водного господарства та природокористування відбулось дводенне засідання Ради Альянсу українських університетів. Рада – керівний орган Альянсу, об’єднання провідних українських ЗВО, створеного задля вирішення викликів, що постали перед нашою державою насамперед після початку повномасштабної війни.

Серед основних викликів – стійкість, дієздатність та саморегульованість громад та нашої держави в цілому. В цьому напрямку вже ведеться солідна робота, в тому числі в межах спільного проєкту за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Наш університет відвідала делегація, у складі якої ректори, проректори та керівники підрозділів Українського католицького університету, Національного університету імені Тараса Шевченка, Київської школи економіки, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» та Сумського державного університету.

Протягом двох робочих днів Рада Альянсу обговорювала поточну ситуацію у вищій освіті, стан справ в університетах-членах Альянсу. Був також презентований звіт за минулий рік. Серед основних досягнень: успішна робота з громадами, написання спільних грантових заявок, інформаційна політика, спільні програми студентських обмінів, взаємодія студентського самоврядування та працівників університетів різних ланок.

Підбивши підсумки, обговорили також і виклики на наступний рік. Основним стає ринок праці і кадровий голод, причому як на підприємствах, так і в самих університетах. Обговорювали також і приєднання до Альянсу двох асоційованих партнерів, а саме Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Університету імені Альфреда Нобеля, про підсумки – згодом.

Також відбулася ще одна цікава подія – бізнес-сніданок, на якому обговорили співпрацю в межах трикутника «Бізнес – влада – громада: як взаємодіяти в Рівному». Відбувся захід в бізнес-школі, заснованій нашим випускником Тарасом Комаренком «Smart People Business School». Серед присутніх: народний депутат Олександр Аліксійчук, голова обласної ради Андрій Карауш, заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Кохан, керівники  компаній регіону. В результаті учасники зобов’язались розширювати співпрацю та реалізовувати нові спільні проєкти.

Ми не будемо розповідати усього, про що говорили та домовлялись, скажемо лише, що наступне засідання відбудеться за рік, в Сумах та під головуванням Київської школи економіки. Більш детально стежте за діяльністю Альянсу на нашому сайті, а також сайті.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування