Захист магістерських робіт ННІЕАВГ

22 грудня 2023 року на кафедрі водної інженерії та водних технологій ННІЕАВГ успішно відбувся захист випускових кваліфікаційних магістерських робіт за освітньою програмою «Водна інженерія та водні технології» спеціальності 194 «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології»:

  • «Підвищення енергетичної ефективності експлуатації зрошувальної системи у фермерському господарстві «Україна» Автономної республіки Крим здобувач Герасімов О.Є., керівник д.т.н., проф. Рокочинський А.М.;
  • «Оптимізація водорегулювання осушуваних земель з урахуванням еколого-економічних вимог на прикладі дренажної системи у фермерському господарстві «Дніпро» Вінницького району Вінницької області», здобувач Абрамович Т.В., керівник д.т.н., проф. Волк П.П.;
  • «Комплексна реконструкція внутрігосподарської зрошувальної мережі в приватному сільськогосподарському підприємстві «Шлях до перемоги» Дніпровського району Запорізької області», здобувач Панасюк В.В., керівник д.т.н., проф. Турченюк В.О.;
  • «Заходи з покращення водно-повітряного режиму ґрунтів у фермерському господарстві «Перемога» Обухівського району Київської області», здобувач Білоголовко Д.Р., керівник д.т.н., проф. Турченюк В.О.

Важливо відмітити, що дані магістерські роботи є результатом впровадження у навчальний процес напрацювань в рамках виконання наукових проектів, що фінансуються за рахунок загального фонду державного бюджету по лінії МОН України під керівництвом професорів кафедри водної інженерії та водних технологій ННІЕАВГ Рокочинського А.М. та Волка П.П., а також держбюджетної кафедральної тематики під керівництвом завідувача кафедри Турченюка В.О. 

Як відмітив голова екзаменаційної комісії, директор Регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області Мосійчук Ігор Богданович – представлені до захисту магістерські роботи підготовлені на високому рівні, а їх тематики відповідають сучасним потребам водного господарства, особливо враховуючи стратегічно важливу необхідність відновлення водогосподарсько-меліоративного фонду нашої країни для забезпечення її продовольчої та водної безпеки як у воєнний, так і повоєнний періоди. Адже, ще до початку повномасштабної війни й наразі відновлення гідротехнічної меліорації та ефективне використання наявного фонду зрошуваних та осушуваних земель розглядалося на державному рівні як важлива умова адаптації аграрного виробництва до змін клімату та викликів й загроз, що пов’язані з водною, енергетичної та продовольчою кризами.

Колектив кафедри водної інженерії та водних технологій ННІЕАВГ щиро бажає випускникам успішної кар’єри і реалізації своїх можливостей на благо та розвиток нашої країни.

Наталія ПРИХОДЬКО,
кафедра водної інженерії та водних технологій


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування