Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів цивільної безпеки

Відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти рівня «бакалавр» спеціальності 263 «Цивільна безпека» (спеціалізація «Охорона праці»).

Сувора реальність воєнного часу не дозволила всім студентам успішно завершити цей етап освіти і захистити кваліфікаційні роботи в класичний спосіб – перед екзаменаційною комісією, в навчальній аудиторії, серед своїх товаришів по навчанню.  Впродовж двох днів екзаменаційна комісія в режимі «он лайн» і «оф лайн» заслухала доповіді студентів денної та заочної форм навчання. Декілька заочників-військовослужбовців робили свої доповіді з місць розташування їх підрозділів, і екзаменаційна комісія висловлює подяку командуванню цих частин за надану можливість студентам завершити навчання.  Показово, що саме їх доповіді відрізнялися зрілістю аналізу стану охорони праці на виробництві і реалістичністю рекомендацій. Тут слід віддати належне й викладачам кафедри-керівникам кваліфікаційних робіт, які надали максимально можливу допомогу здобувачам освіти у виконанні цих робіт і підготовці до їх захисту навіть в умовах обмеженості особистого спілкування зі своїми підопічними студентами. Керівники були присутні при захисті робіт, і їх хвилювання було дуже помітним.

Тематика кваліфікаційних робіт охоплювала широке коло питань охорони праці, техногенної безпеки у будівельній, енергетичній, машинобудівній, деревообробній галузях, в агропромисловому комплексі.  Попри усі проблеми, продиктовані обмеженнями пандемії Covid-19 і воєнного стану, студенти продемонстрували хороший рівень знань і компетентність у набутій кваліфікації: з одинадцяти випускників бакалаврату п’ятеро отримали оцінку «відмінно».

Вітаючи бакалаврів цивільного захисту з успішним досягненням цього освітньо-кваліфікаційного рівня, екзаменаційна комісія і всі викладачі кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності зичать їм перемоги, миру і професійних успіхів, адже в нас буде дуже багато роботи з відбудови зруйнованого, і цю діяльність слід виконувати з мінімальними ризиками втрати здоров’я та життя працівників. Також комісія висловила побажання прийняти захист бакалаврської роботи й тих військових, які, через свою безпосередню участь у бойових діях, не мали можливості успішно виконати цей завершальний етап навчального процесу.

Володимир ГНЄУШЕВ,
кафедра охорони праці та безпеки життєдіяльності


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування