З Днем Соборності!

Шановна університетська спільното!

22 січня ми відзначаємо День Соборності України. У цей день у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Відзначення цього державного свята запроваджене  Указом Президента України від 21 січня 1999 року і покликане засвідчити об’єднання  та незламність українського народу, єдність громадян України у різних регіонах.

Соборність – це не лише духовна єдність  всіх громадян держави, їх згуртованість,  це територіальна цілісність держави. Ідея соборності була і залишається провідною національною цінністю українців.

Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною, Херсонщиною, Запоріжжям та Кримом. І зараз ми, як і 100 років тому,  продовжуємо  боротьбу за незалежність і соборність нашої Батьківщини, нашої рідної землі.

Сьогодні росія  знову прагне знищити українську державність і окупувати Україну.  Звільнення від російського окупанта всіх українських земель є нашою спільною метою. Нас не зламати, адже ми єдині у боротьбі проти ворога, ми – українці.  Увесь світ із нами.

У цей  день хочу  побажати кожному українцеві зберігати віру в ЗСУ, в  свою Батьківщину,  в себе, в перемогу. Пам’ятаємо, що сила духу, оптимізм, патріотизм роблять націю сильною і нездоланною.

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор НУВГП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування