З Днем енергетика

День енергетика – професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, день визнання заслуг працівників енергетичної промисловості в економічному розвитку, удосконалюванні й підтримці повсякденного життя населення.

Відзначається щорічно 22 грудня. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році. Енергетика – стратегічно важлива галузь економіки, від безпечного і стабільного функціонування якої залежить щоденне безперебійне функціонування усіх сфер економіки України.

Сьогодні, у воєнні часи, праця енергетиків особливо важлива як для України, економіки країни, так і для пересічних громадян. Впродовж повномасштабного вторгнення з 24 лютого країна постійно  зазнає руйнувань об’єктів енергетичної інфраструктури. Міста, які вже звільнені від окупантів, до пів року залишалися без світла, тепла і води. А деякі і далі потерпають від  позбавлення усіх благ цивілізації. Зараз вся Україна залежить від цілодобової  праці цих героїчних людей – енергетиків, які під обстрілами та бомбардуваннями продовжують виконувати свою роботу.

Всі ми добре пам’ятаємо блекаут після  обстрілу рашистами України 23 листопада. Енергетики показали свій високий професіоналізм, героїчність і невтомність у ті особливо складні дні для України. А масовані обстріли з ушкодженнями енергетичної інфраструктури трапляються чи не щотижня. І знову у люті морози, проливні дощі непрохідними та розмитими дорогами вони виїжджають на ліквідацію наслідків у містах та селищах, аби люди були з електрикою хоч кілька годин на добу.

Варто підкреслити і значимість нашого закладу в  підготовці сучасних і кваліфікованих фахівців для атомних електростанцій. У 2019 році НУВГП увійшов до числа профільних ЗВО у підготовці спеціалістів для НАЕК «Енергоатом». Зокрема,   енергетиків, електромеханіків, айтішників, електротехніків, гідроенергетиків. А на Рівненській та Хмельницькій атомних електростанціях  працюють переважно наші фахівці.

Тож вітаємо з професійним святом  представників  найсвітлішої професії, завдяки роботі яких  ми і у ці складні часи  можемо взимку насолоджуватися світлом,  теплом у своїх оселях, працювати та займатися домашніми справами в темний час доби та користуватися водою.

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор НУВГП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування