Йеннес  де Мол відвідав НУВГП

Університет відвідав  Надзвичайний і Повноважений посол  Королівства Нідерланди в Україні Йеннес  де Мол, який  перебував з дводенним  робочим візитом на Рівненщині.

Спершу високоповажний гість зустрівся із в.о. ректора Віктором Мошинським  та   обговорив потенційні напрямки співпраці  із закладом, а згодом - зі студентством НУВГП за круглим столом.

Йеннес  де Мол розповів про  Нідерланди   та найгострішу проблему  країни – повені, з якою  вони  борються вже не перше сторіччя.  Досить велику частину території країни було отримано шляхом осушення. Приблизно 50 % території, на якій проживає 60 % населення, лежить нижче рівня моря, третина має висоту всього до 1 м. А  глобальне потепління й танення льодовиків  лише посилює водну проблему. «Тому, -  відмітив  посол,  - фахівці  з управління водними ресурсами завжди затребувані у Нідерландах».

Також Йеннес  де Мол  детально розповів про напрямки діяльності посольства Нідерландів в Україні. Зокрема:  економічний, культурний, освітній, сільськогосподарський, природоохоронний та продовольчий напрямки роботи структурних відділів. «Наразі можна говорити про перспективи співпраці в галузях освіти, екології,  сільського господарства і  науковій сфері»,  - зазначив посол.

Студенти брали активну  участь у зустрічі, яка, до речі, відбувалася англійською мовою.  Насамперед,  молодь  цікавили  економічні питання, водний менеджмент, відмінності між країнами та культурами. Також мова йшла про  альтернативу  видобутку газу,  переорієнтацію  економіки  на відновлювану енергетику, затребувані  спеціальності  в Нідерландах.

А ще студенти з перших вуст хотіли дізнатися  лайфхак щодо  вивчення іноземної мови, адже сам посол володіє вісьмома! мовами.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

 

Більше фото   

 

Читайте нас також: 

               

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування