Ягеллонський ярмарок. Відгуки волонтерів

Нещодавно в рамках проєкту «INTERCULTURE 5S» в Любліні завершився Ягеллонський ярмарок - фестиваль народного мистецтва та культури. Ми отримали кілька відгуків від волонтерів.

Альона Куценко (26 років, м. Київ): «Цього року я долучилась до тритижневої волонтерської програми, яка затьмарила собою всі інші спогади літа! Найперша приємність, яка чекала на мене по приїзду - це самі волонтери. Адже зустріч з непересічною людиною - це завжди подія, а коли кожен з оточуючих є цікавим та винятковим - то взагалі свято. Але справа не лише в команді.

Ми всі переконалися в тому, що Люблін - це miasto inspiracji. Місто здивувало увагою до історії, кількістю культурних осередків та молодіжних центрів. І навіть захід, успіху якого ми посприяли, будучи волонтерами, теж став яскравим прикладом того, як історія та традиція вживаються з сучасністю.

Зустрічі з координаторами даних центрів, а також організаторами Ягелонського ярмарку, заради якого ми прибули, люб'язно ділилися з нами секретами фандрайзингу, маркетингових кампаній, пошуку крафтменів та багатьма іншими цікавезними деталями.

І насправжки в усій цій волонтерській програмі був лише один фрагмент із сумнинкою - це її закінчення.

Я дуже сподіваюсь повернутися в майбутньому в Люблін знову - як волонтер, організатор чи учасник фестивалю. Адже було невимовно щасливо стати частиною події, яка надихає тисячі людей. І такий досвід, скажу я вам, варто повторити!»

 

Олеся Терлецька (23 роки, Київська обл.): «В цьому році мені пощастило залетіти на волонтерство до Польщі на три тижні. І хоч досвід волонтерства я вже трохи маю, була під враженням від волонтерської програми. Вся група волонтерів мала однаковий розклад, і це діяв краще чим будь-який тімбілдинг та тренінги, тому що всюди разом ми переживали певні емоції та мали думки, якими могли потім обмінятись.

Підготовка до ярмарку пройшла активно та допомогла нам зрозуміти як та чим живуть люблінці, і, головне, дати нам відчуття залученості до громади.  Це полегшило волонтерство та організацію простору на самому ярмарку. Важливими стали для мене уроки польської мови, які надали мені впевненості при спілкуванні з людьми на різних локаціях щодо будь-яких питань.

Але найважливішим для мене став досвід знищення підсвідомої стіни між українцями та поляками. Проживши три тижні у Любліні, я побачила, що як і люди, так і місто буває різним. І в цьому різноманітті воно мені і подобається.

Бажаю всім солідарності та Любліна.»

 

Оксана Пилипчук (21 рік, м. Львів): «Участь в волонтерському проєкті в Любліні від Європейського Корпусу Солідарності - це неймовірний багаж досвіду, нових знань, навичок, та цікавих знайомств. Я неймовірно рада, що поїхала на цей проєкт.

Програма волонтерства є досить насиченою, – це зустрічі з представниками культурних організацій, закулісся організаційних моментів фестивалю, допомога в його організації, екскурсії містом, інтеграція в нове середовище, а також курси польської мови. Люблін називають містом інспірації, і з цим складно не погодитися. Місто закохує в себе різноманіттям подій та можливостей.

Я була волонтером Ягеллонського ярмарку, це фестиваль народного мистецтва, культури та музики. Тут можна піти на ярмарок ремісників з неймовірним вибором речей на будь-який смак ( мед, музичні інструменти, іграшки, посуд..). А можна зазирнути на майстер-клас і зробити щось власними руками; на плейграунді можна зіграти в величезні хрестики-нулики чи дженгу та погратися іграшками минулого; а ввечері можна послухати концерт народної музики у виконанні сучасних артистів.

Програма INTERCULTURE 5S - це крута можливість для особистісного та професійного розвитку, пошуку натхнення, та знайомства з новими, цікавими людьми.»

 

Антон (м.Івано-Франківськ): «Волонтерство пройшло чудово, особливо програмна складова, яка була збалансована: вільний час та активності самого проєкту.

Особисто для мене це був корисний досвід, так як дало змогу винести досвід роботи культурних інституцій в Люблені та спробувати долучитися до самого процесу роботи на фестивалі Ягелонському ярмарку.

    Варто відмітити, що зі сторони координаторів та волонтерів проєкту (які супроводжували нас), було хороше ставлення та необхідна підтримка/допомога, умови перебування теж були на високому рівні (як і увага до потреб учасників проєкту).

Дякую за можливість стати учасником даного проєкту.»

 

Це був третій фестиваль у рамках проєкту «INTERCULTURE 5S». Ми готуємось до конкурсного відбору волонтерів на четверту групу, а саме до Конгресу транскордонної співпраці.

 

Олена КРАВЧУК,
координатор проєкту «INTERCULTURE 5S» в Україні

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування