Вже обов’язкова вакцинація і для освітян

Четвертого жовтня МОЗ своїм  Наказом  № 2153 "Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням" зобов'язало вакцинуватися від COVID-19 працівників закладів освіти,  незалежно від типу та форми власності, а також співробітників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів і працівників місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів. Цей Наказ набирає чинності через один місяць з дня його офіційної публікації, тобто 7 листопада.

«Освітян, які до листопада не зроблять хоча б одне щеплення від COVID-19, відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати. Стаття 12 закону про захист населення від інфекційних захворювань передбачає, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи подальшого розповсюдження ними інфекційних захворювань, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань.  Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод», - про це  повідомило Міністерство охорони здоров’я вже  в  середу,  13 жовтня.

Нагадаємо, що в університеті триває вакцинація  і надалі,  постійно формуються  нові групи бажаючих. Багато працівників вже щепилися вакцинами Pfizer, AstraZeneca і Moderna. За більш детальною інформацією щодо вакцинації можна звернутися до начальника штабу цивільного захисту  Василя  Панасюка  за тел. 0969021006. Отож, не зволікайте, захистіть себе та оточуючих від зараження та перебігу хвороби!

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

 

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування