Виставка спортивної атрибутики ФК «Динамо» (Київ)

Близько 6 місяців тому в нашому університеті з’явилась цікава традиція – виставки особистих колекцій різної тематики наших працівників в музеї історії НУВГП.

20 червня відбулась чергова виставка. Цього разу експонатами стала спортивна атрибутика ФК «Динамо» (Київ), яку зібрав  наш викладач Валерій Цибульський.

На відкритті експозиції було досить багато присутніх, серед яких слово мали завідувачка музею та ініціаторка таких виставок Єва Філіпович, а також ректор Віктор Мошинський, який усіляко підтримує цей рух.

Колекція нараховує 173 значки, присвячена ФК «Динамо», які Валерій Іванович Цибульський почав збирати ще в далекому 1976 р. після відвідування в Києві гри на Суперкубок між «Динамо» (Київ) та «Баварія» (Мюнхен), яка закінчилася перемогою динамівців з рахунком 2:0. Це була мега-подія в світовому футболі!

Впродовж навчання в Київському університеті ім. Т.Г. Шевченка з 1977 р. Валерій Іванович, маючи абонемент на футбол, не пропустив жодної гри. Колекція значків поповнювалася. Цінними є значки ручної роботи – особливо такі, серія яких була вкрай обмеженою. Таку серію – одну з десяти – відвідувачі зможуть побачити на виставці. Серед інших унікальних експонатів – спортивна форма, слайд-фільми, вирізки з газет тощо.

За нашими даними, колекція для Рівного є унікальною, тож запрошуємо усіх, хто не встиг на відкриття, відвідати наш музей історії НУВГП за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 11, IV-й поверх.

Виставка працюватиме до  04 липня з 11.00 до 15.00, крім суботи і неділі.

Вхід вільний.

Також Ви можете стати наступним, чия колекція притягне увагу рівнян та експонуватиметься в нашому музеї. Для цього потрібно звертатись до завідувачки музею Єви Філіпович на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування