Вишиваний НУВГП

Десятий рік поспіль  колектив  НУВГП приєднується до відзначення  Всесвітнього  дня вишиванки. Примітно, що  кількість охочих зробити спільне фото  у вишиванках, аби підкреслити свою національну ідентичність,   щороку  зростає.

Вишиванка в культурі України займає особливе місце. А для наших предків вишиванка була не просто одягом, а, так би мовити, сакральним оберегом, який захищав від бід, хвороб, заздрості та негативної енергетики. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря.

Це  міжнародне свято  покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та вбрання в етнічний вишитий український одяг. І сьогодні, у ці складні часи,  це свято як ніколи актуальне. Адже саме вишиване українське вбрання  - символ краси та національної ідентичності, оберіг,  зв'язок поколінь, генетичний код нашої нації, - вкотре нам нагадує про нашу силу, незламність, віру і перемогу.

Серед гостей, які взяли участь у фотосесії, був  і депутат  партії  «Слуга  народу» Олександр Аліксійчук. Ректор Віктор Мошинський разом із гостем у своїх промовах відзначили символічність цього свята,   єдність учасників акції із нашими збройними силами та впевненість у найближчий перемозі.

І хоча   масові  заходи, як у мирний час,  із флешмобами та ярмарками, змаганнями та концертами не відбувалися, проте кожен із учасників точно знав:  наступного року свято разом із перемогою буде відзначено  по-справжньому!

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування