Викладачі НУВГП відвідали університет у Словаччині

Нещодавно викладачі кафедри комп'ютерних наук та прикладної математики нашого університету Віктор Жуковський та Наталія Жуковська здійснили робочий візит до Університету Св. Кирила і Мефодія в місті Трнава, Словаччина в рамках проєкту KA171 Erasmus+.

Варто зауважити, що Університет Св. Кирила і Мефодія, заснований у 1997 році, є престижним державним навчальним закладом, який активно залучає студентів до наукових досліджень у сферах природничих, гуманітарних та соціальних наук. На сьогодні в університеті навчається близько 7 тис. студентів.

Під час візиту викладачі мали можливість ознайомитись з освітніми програмами, процедурами акредитації та можливостями наукової співпраці. Вони провели низку зустрічей з представниками університету, зокрема з віце-ректором з міжнародних відносин Андреа Цайковою, головою Центру дослідницьких проєктів Мартою Кухновою, директором Інституту комп'ютерних технологій та інформатики Ладіславом Гураєм та іншими викладачами.

Важливим аспектом обговорення стали питання розширення участі у міжнародних проєктах, таких як Erasmus і Horizon Europe, а також залучення студентів, аспірантів до міжнародної наукової співпраці. Наші колеги зі Словаччини виявили велику відкритість та готовність до співпраці, що особливо важливо в умовах складних часів для нашої держави.

Окремо хочеться відзначити підтримку, яку наші колеги в Словаччині надають у контексті допомоги українцям. Їхня активна участь у волонтерських ініціативах та допомога тим, хто змушений був залишити свої домівки через непрості обставини в Україні, є надзвичайно цінною.

Велику подяку висловлюємо голові Центру дослідницьких проєктів Марті Кухновій за вагому роль в організації візиту. Пані Марта не тільки допомагала з документацією (оформлення документів тривало майже 9 місяців), а й активно підтримувала протягом усього перебування в Трнаві. Це значно полегшило адаптування та роботу в новому середовищі.

Завдяки візиту наші викладачі не тільки підтвердили високий рівень наукової діяльності, а й зміцнили міжнародні наукові та освітні зв'язки, що в майбутньому сприятиме подальшому розвитку наукових досліджень та освітніх програм.

Хочемо також висловити щиру подяку Збройним Силам України, які своєю нескінченною відданою працею надають нам можливість представляти наукову спільноту України на міжнародній арені. Ваша мужність і витримка дають натхнення та сили продовжувати працювати в ім'я наукового прогресу та розвитку!

Наталія Жуковська,
кафедра комп'ютерних наук та прикладної математики


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування