Всесвітній день води

22 березня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день води. Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді Всесвітній день води святкується щорічно.

Ми часто схильні думати, що брак питної води – проблема інших далеких країн. Але це не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується. До того ж, майже у всіх регіонах країни бачимо забруднення водойм, які забезпечують наші міста і села питною водою. Погане очищення і хлорування водопровідної води ставлять під загрозу наше здоров'я. А зміна клімату спричиняє додатковий тиск на наші водні запаси, які внаслідок високих температур стають маловодними, а деякі навіть і зовсім пересихають.

Тож цей день покликаний нагадати людям про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

НУВГП – найбільший університет України, що готує фахівців для водогосподарської галузі. Перед водним господарством, у зв’язку зі зміною клімату і збільшенням антропогенного навантаження, постають все нові завдання, які здатні на високому рівні вирішувати наші випускники. Науковці ж закладу діляться своїми знаннями та досвідом, надають рекомендації та проводять фахові консультації, беруть участь в заходах щодо розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів, хоча і воєнний стан трохи загальмував процес.

Процес зміни клімату та екологічний стан водних ресурсів нерозривно пов’язані між собою. Вода – неоціненний скарб, якого лишається все менше. І тому цей мінерал потребує відповідального та раціонального використання. Відзначення Дня води – привід згадати всім про дбайливе ставлення до води. Не будьте байдужими до свого майбутнього та зробіть свій вклад у її збереження для нащадків!

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування