Всесвітній день охорони праці

28 квітня традиційно відзначається Всесвітній день охорони праці. Міжнародна організація праці присвячує цей день актуальній темі, яка щороку змінюється.

У 2024 році це – «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Так, зміна кліматичних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників. Тепловий стрес, забруднення повітря, УФ-випромінювання та інші екстремальні погодні та кліматичні явища підвищують ризик травм, професійних захворювань та аварій. Але для нашої країни головним фактом ризику залишаються воєнні загрози – бомбардування і обстріли підприємств, об’єктів соціальної сфери, заміновані території…

Вітаючи усіх студентів і колег із Всесвітнім днем охорони праці, ми бажаємо мужності і мудрості, витримки і взаємодопомоги всім нам. В час, коли ми з особливою гостротою відчуваємо біль від втрат, які несе наш народ у священній боротьбі за свободу і незалежність України, ми повинні всіляко берегти і цінувати один одного, дбати про збереження життя і здоров’я кожного громадянина-працівника, про створення якнайкращих умов для високопродуктивної та безпечної праці.

Хай Всесвітній день охорони праці стане ще одним нагадуванням про необхідність підвищення рівня культури безпеки в Україні і ще одним кроком на шляху до інтеграції в суспільство, в якому людина, її життя, здоров’я і доля є найвищими цінностями.

Кафедра охорони праці та безпеки життєдіяльності


 

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування