Воркшоп для викладачів аграрних коледжів

В межах  проєкту DAAD № 57649162 «Digit 3: Data collection and digitalisation with a focus on University Colleges in 2024» в НУВГП відбувся семінар-тренінг для викладачів аграрних коледжів «Навчання та професійне використання збору даних».

Організатори заходу: Національний університет водного господарства та природокористування, Національний університет біоресурсів і природокористування, Миколаївський національний аграрний університет та Університет прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина).

В практикумі, окрім вищезазначених університетів, взяли участь шістнадцять коледжів  аграрного спрямування з різних куточків України, у т.ч. з прифронтових територій.

З вітальними промовами до учасників тренінгу звернулися професор Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф, керівник міжнародного навчального курсу «Управління фермерським господарством» Ральф Шлаудерер та ректор НУВГП Віктор Мошинський.

Безпосередньо тренінг розпочався з представлення результатів практичного збору даних на підприємствах та аналізу отриманих результатів учасниками заходу. Зокрема, у доповідях учасники представили об’єкти досліджень,  розповіли про етапи збору даних та їх обробки, виклики, які поставали під час дослідження, а також зробили свої висновки та надали рекомендації.

З презентацією «Використання методології  розрахунку маржинального доходу в практичній діяльності фермерського господарства» виступив виконавчий директор ТОВ «Користівське» Віталій Полюхович, до речі, випускник НУВГП спеціальності «Агрономія». Про використання зовнішніх джерел інформації стосовно ринкової та цінової кон’юнктури в ухваленні рішень розповів доцент кафедри економіки підприємства і міжнародного бізнесу Олександр Лесняк. А програмне забезпечення для збору даних презентував керівник фірми «AgSet», яка створила єдину базу даних для фермерів і менеджерів аграрних підприємств Німеччини – Сергій Аксьонов.

Підсумком воркшопу стало обговорення та аналіз зібраних даних виробництва сільськогосподарських культур  разом із  співробітником німецького університету Вадимом Петренко.

Наступний тренінг заплановано на жовтень, де учасники навчатимуться подавати заявки на участь в міжнародних проєктах.

Більше фото в Facebook

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування