Волонтерство буває різним

Одне з того, що я люблю робити це волонтерити на різних заходах. Проте, цього літа завдяки зацікавленості до такої тематики, мені випала нагода три тижні жити у м.Любліні (Польща). 

Я відвідувала різні екскурсії, пізнавала місцевість, вивчала мову, спостерігала за містянами, дізнавалася про культуру, зазирала у цікаві місцинки, знайомилася з новими людьми, весело проводили час, ознайомилася з високим рівнем організації заходів, побачила круті креативні проекти, події й ідеї, побачила як може розвиватися місто, а найголовніше це те, що я змогла ще й при цьому всьому   поволонтерити на Карнавалі Циркачів.

Це все завдяки програмі "INTERCULTURE 5S".

Це мега крутецькі відчуття, що дають поштовх до нових глибин креативності і формують частинку твого оновленого бачення подій, міста, людей.

Ці дні були наповненні позитивною енергією організаторів, які турбувалися про наші домівки, харчування, безпеку, комфорт, цікавість проведення часу й самого волонтерства, проте разом з тим розуміли про наш особистий простір. І під час цього часу, ми мали нагоду подружитися краще з командою волонтерів (а саме з 9 індивідуальностями з різних куточків України і з 3 людьми з Польщі), відвідати цікаві події ( особисто я була на йозі, на джазовому фестивалі, на багатьох локаціях з карнавалу циркачів, забігала на перегляд фільму, ходила в аквапарк з командою, (хоч і можливостей було набагато більше:)), прогулятися містом (яке заворожує своєю красою у день і відкриваються загадковими відтінками у вечері) і побути з собою (задля переосмислення мега бомбезних подій, що відбувалися так динамічно).

Разом з тим під час волонтерства на карнавалі циркачів ми мали можливість не тільки допомогти, але й поспілкуватися з учасниками потужного рівня з різних куточків світу, також спробувати себе на певних майстер-класах й бути частинкою такого грандіозного заходу. Якщо розповідати коротко про те, як був представлений карнавал, то це виглядало приблизно таким чином:

"По всьому місті були розкидані локації: певні з них, були сталі у яких систематично одні і ті ж артисти (наприклад акробати, сцена основна з циркачами). Також були натягнути в деяких частинах міста шнури над старовинними будівлями, по яких ходили і показували свої виступи артисти, що займаються UrbanHighline (це мене особливо заворожило), а також були локації з змінними баскерами (а тобто, з людьми, які робили фокуси, з ілізіоністами, комедіантами), вони були не огородженні і свої виступи робили прям у колі людей, спілкуючись з ними і заохочуючи їх до дій, також було фаєршоу, актробатичний театр і ще багато епатажних і яскравих особистостей, що показували свої таланти, навички і плідну працю людям."

Під час всієї програми у нас були вихідні, під час яких ми могли відпочити, відвідати інші міста, виїхати на озеро, прогулятися парками, або ж мітли, помилувавшись архітектурою, зробити пікнік, пограти в ігри, та прям дуже багато можна було зробити під час вихідних. І це дуже добре, що є як цікава програма, так і екскурсії, і час для волонтерства, і час для відпочинку. Тобто все було продумано і можна було різностьороньо повести час.

Хочу сказати, що ще є те, що мені дуже запам'яталося. А запам'яталося яскраво те, з яким вогнем в очах артисти виступали. Я бачу, що люди люблять, те, що транслюють в світ і це не може не торкати.  Також, я бачила, що організатори нашої програми й фестивалю, запалені ідеєю, що відчувається.

І навіть кожний хто приїхав поволонтерити, був запалений вогником всередині.

 

Хоч і полум'я різного кольору у всіх, та заряд відчутно.

Крута програма, з крутими людьми.

Вдячна, що мала таку можливість.

Рекомендую усім побувати частинкою цієї програми:)

 

Галина ЯРМОЛІНА,
випускниця спеціальності «Облік і оподаткування», ННІЕМ

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування