Вітаємо з Міжнародним днем ґрунтів!

Всесвітній День ґрунту (WSD), 5 грудня - це традиційний щорічний захід Організації Об’єднаних Націй задля підкреслення важливості і незамінності ґрунту та сприяння сталому використанню ґрунтових ресурсів. Цьогорічна кампанія проходить під гаслом «Зупинити засолення ґрунту, підвищити його продуктивність!».

Актуальність заходу зумовлено широкою розповсюдженістю у всьому світі засолених ґрунтів, які сьогодні займають близько 10 % площі суші планети та понад 20 % площі посівних угідь. До того ж неоптимальне управління сільськогосподарськими землями дуже часто призводить до вторинного накопичення солей у поверхневому шарі ґрунту і є перепоною для сільськогосподарського виробництва, ризиком для продовольчої безпеки та сталого розвитку людства. Засолення та осолонцювання є одними з найбільших загрозливих глобальних явищ у ґрунтах посушливих і напівпосушливих регіонів світу.

Викладачі ННІАЗ (Алла Прищепа, Сергій Веремеєнко, Тетяна Колесник, Алла Кучерова, Олег Фурманець, Оксана Олійник) долучилися до Міжнародного круглого столу, присвяченому Всесвітньому дню ґрунту 2021 (World Soil Day 2021) та з нагоди 65-річчя з дня заснування Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», який проводили ювіляри. Захід зареєстровано на Інтерактивній глобальній карті подій ФАО, присвячених Всесвітньому дню ґрунту 2021. ( http://www.fao.org/world-soil-day/worldwide-events/en/).

Дякуємо організаторам за грандіозний науково-практичний захід та плідну розбудову ґрунтознавчої та агрономічної науки! Бажаємо колективу Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» доброго здоров’я, продовження творчого розквіту та нових великих здобутків! Ґрунтам бажаємо ВІДТВОРЕННЯ РОДЮЧОСТІ!

Тетяна КОЛЕСНИК,
кафедра агрохімії, ґрунтознавства та землеробства


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування