Війна не повинна забирати дитинство у наших дітей

Як Вам відомо, в нашому університеті вже протягом багатьох років функціонує проект спрямований на всебічний розвиток школярів «Відкритий шкільний університет». В умовах воєнного стану його діяльність наразі призупинена. Проте є і гарні новини. Спільно з АРТ Центром, ми започатковуємо нову, волонтерську гілку ВШУ, під однойменною назвою. У будні майстри різних творчих напрямків будуть проводити групові заняття та майстер-класи з дітьми та дорослими.

АРТ Центр у м. Рівне це не нова організація і наразі вона розширює напрямки діяльності та змінює локацію. Відтепер ця творча команда стає частиною Відкритого шкільного університету. Вже 17 серпня 2022 року діяльність Центру відновлюється.
АРТ Центр покликаний сприяти творчому різносторонньому розвитку дітей та дорослих, виявити сильні сторони особистості. Проект прагне допомогти внутрішньо переміщеним родинам, дітям військовослужбовців та місцевим мешканцям пережити складні події, адаптуватися до нової реальності, розвивати внутрішній потенціал.
Творча діяльність швидко та безпечно допомагає заспокоїтися, віднайти нові сенси життя, переосмислити пережиті події, структурувати емоції та вибудувати стратегію на майбутнє. Заняття з фарбами, масляними олівцями чи пластиліном сприяють зціленню та саморегуляції людини.
Ініціатор проєкту магістр держ. управління Ксенія-Оксана Тименюк. Команда Центру складається з кваліфікованих психологів-волонтерів, майстрів образотворчого та ужитково-декоративного мистецтва.

Напрямки роботи АРТ Центру в Рівному

Сьогодні світ надзвичайно динамічний та мінливий. Він щоразу ставить перед молодими людьми нові виклики, вимагає різностороннього розвитку, творчого мислення та адаптивності. Війна не повинна зупинити розвиток дітей, тим самим позбавити їх перспектив.
В АРТ Центрі діти навчаються створювати картини на різні теми восковими олівцями, малювати на тканині. Разом з рівненською майстринею Наталією Жуковською опановують техніку малювання акриловими фарбами fluid art, яка сприяє саморегуляції та адаптивності до мінливих умов життя.
Майстер ручного ліплення Олекса (Олексій Михайлов) вчить діток створювати інсталяції з пластиліну. У сучасних умовах, коли відроджуються духовні цінності українського народу, є доцільним та важливим використовувати можливості національних ремесел для арттерапевтичний цілей, зміни ставлення дітей до себе, вивчення етнографії та культурології України. Руче ліплення прекрасно розвиває дрібну моторику дітей, позитивно впливає на творче мислення, розвиває сприйняття, просторову орієнтацію, а також знижує рівень стресу та тривожності, агресії, сприяє гармонізації особистості.
Алла Андрійцьо-Рузаєва (до слова, працівниця НУВГП) навчає розмальовувати об’ємні форми, правильно працювати з фарбами і поєднувати кольори. У ході майстер-класу завжди ініціює дискусії на різні філософські теми, які допомагають розкрити особистість та подолати складні обставини війни.
Тільки в АРТ Центрі у Рівному працює дитяча ігротека, яку проводить знавець настільних ігор Ірина Танічкіна. Тут діти розвивають своє мислення, пам'ять, вчаться вигравати та достойно програвати, розвивають лідерські здібності та вміння працювати в команді.
Разом з Володимиром Рафальським та Оксаною Гумінською наші гості покращують свою фізичну та хореографічну підготовку, а також навчаться основам акторської майстерності. А з вимушено переміщеною майстринею з м. Маріуполь Діаною Люшиною діти поринають у магічний світ пластилінографії, де вчаться створювати унікальні картину з пластиліну.
Також у АРТ Центрі можна навчитися розпису ЕКО-сумок (шоперів). Це творчий процес, який дає можливість не тільки проявити себе, але і створити єдину і неповторну річ, яка вигідно буде підкреслювати індивідуальність.
Ми прагнемо допомогти дорослим та дітям позбутися напруження та блоків в тілі, пережити кризову ситуацію пов’язану з війною та адаптацією у новому місті, повернутися до нормального життя (на скільки це зараз можливо) та набути нових творчих навиків, які в подальшому допоможуть у житті.
Сторінка АРТ Центру в Інстаграмі @rivne_art.
Чекаємо всіх за адресою: м. Рівне, вул. Олекси Новака, 75 (2 корпус НУВГП)
Деталі за тел. +38 067 476 09 29 Ксенія Тименюк


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування