Відзначення Всесвітнього дня води

Щороку 22 березня ми відзначаємо Всесвітній день води. З цієї нагоди на кафедрою геології та гідрології НУВГП було проведено кілька заходів. Відкрито фотовиставку «Від Дермані до Горині несе води річка Устя» доцента кафедри основ архітектурного проектування, конструювання та графіки НУВГП, заслуженого художника України Петра Подольця. Окрім того, проведено науковий семінар «Заходи з оздоровлення р. Устя». Організатори події: кафедра геології та гідрології та засновник фонду «Погорина», к.т.н., Анатолій Карпюк.

Фотовиставку відкрив екс-голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, фундатор «Фонду Олексія Муляренка» і організатор водоохоронних заходів щодо покращення екологічного стану р. Устя.

З доповідями на семінарі виступали: доцент Ігор Стадник «Дослідження екологічного стану в басейні р. Устя», професор Віктор Мельничук  «Застосування вапнякових і глауконітових меліорантів для оздоровлення р. Устя», а також студенти 3-го курсу спеціальності «Науки про Землю» Юлія Давидчук, Яна Конончук та Єлизавета Супрунчук «Оздоровлення басейну  р. Устя облаштуванням реакційно-фільтраційних барʼєрів і пляжів з кварц-глауконітових пісків», студентка 1-го курсу спеціальності «Геодезія і землеустрій» Софія Медякова «Морфометричне та гідрографічне дослідження р. Устя у 2023 році», студенти 4-го курсу спеціальності «Гідротехнічне будівництво» Оксана Квадрович та Яна Якобчук «Динаміка та варіації мінімального стоку в верхів’ї р. Горинь».

У подіях, присвячених Дню води, взяли участь представники Регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області, Рівненського обласного краєзнавчого музею, керівники групи компаній «Амбер-Гальбин», приватні особи, науковці та студенти університету.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку на кафедрі геології та гідрології (навчальний корпус № 5) і особисто ознайомитися з унікальними фотороботами Петра Подольця, які відтворюють сутність і красу головної водної артерії м. Рівне р. Устя від Дермані до Горині.

Викладачі кафедри геології та гідрології


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування