Відзначення 30-ї річниці Незалежності Республіки Узбекистан в Україні  

1 вересня Республіка Узбекистан щорічно відзначає День Незалежності з нагоди проголошення державної незалежності Узбекистану від СРСР.

Цьогоріч Узбекистан теж відзначив ювілейну 30-у річницю Незалежності і з нагоди річниці Посольство Узбекистану в Україні на чолі з його Високоповажним Послом паном Алішером Курмановим організували святковий прийом для поважних гостей.

На прийом було запрошено і Національний університет водного господарства та природокористування, який представляла проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Савіна Наталія Борисівна.

Дипломатичні відносини між Україною і Республікою Узбекистан встановлені 25 серпня 1992 року. 28 жовтня 1991 року було підписано Договір про основи міждержавних відносин, дружбу і співробітництво та Протокол про консультації між міністерствами закордонних справ двох країн. Дипломатичне представництво України в Республіці Узбекистан було відкрито в 1993 р. Посольство Республіки Узбекистан в Україні діє з 1995 р.

Влітку університет мав за честь приймати в свої стінах Високоповажного Посла та обговорити деталі майбутньої співпраці в галузях освіти та науки, залучення на навчання абітурієнтів з Узбекистану.

Під час прийому було представлено здобутки та потенціал Республіки Узбекистан за роки незалежності та можливості перспектив для подальшої двосторонньої співпраці.

 

 Вікторія СВИРІПА,
відділ міжнародних зв’язків

 

Читайте нас також: 

                

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування