Відкрита гостьова лекція професора Олега Неханевича

30 листопада в Навчально-науковому інституті охорони здоров’я в рамках внутрішньої академічної мобільності здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, спеціальності 227 Терапія та реабілітація, у дистанційному форматі у сервісі програми ZOOM відбулась відкрита гостьова лекція на тему: «Академічна доброчесність – дієвий інструмент для підвищення якості наукових публікацій».

Лектором був експерт галузі знань 22 Охорона здоров’я, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Дніпровського державного медичного університету, гарант освітньо-наукової програми «Фізична терапія, ерготерапія» з підготовки докторів філософії за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія», відповідальний редактор журналу «Медичні перспективи» (періодичне фахове видання України категорії «А», що входить до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science) Неханевич Олег Борисович.

Коли йдеться про академічну доброчесність у закладах вищої освіти, переважно все зводиться до обговорення академічного плагіату та застосування програмного забезпечення для перевірки текстів на наявність текстових збігів. Крім того, академічну доброчесність часто обмежено розглядають в аспекті соціогуманітарних дисциплін. І головне – поза увагою залишається вплив на академічну доброчесність дизайну освітніх програм та дисциплін, форматів поточного та контрольного оцінювання, методів викладання та комунікації зі студентами. Під час цієї онлайн-лекції Олег Борисович пояснив, як можна розвивати культуру академічної доброчесності, попри предмет та напрям викладання, посилити її культуру, розповів про теоретичні аспекти академічної доброчесності та про фактори, що безпосередньо впливають на культуру академічної доброчесності науковців та здобувачів вищої освіти. На конкретних прикладах з практики журналу наголосив на можливих варіантах ненавмисного порушення академічної доброчесності у публікаціях.

Прослухати лекцію мали змогу також і науково-педагогічні працівники інституту. Усі бажаючі мали можливість поставити лектору питання, поспілкуватись по темі лекції та обговорити низку важливих аспектів академічної доброчесності.

Щиро дякуємо Олегу Борисовичу за ефективну співпрацю. Бажаємо успіхів, процвітання і сподіваємося на подальший взаємовигідний розвиток наших відносин!

Олександр НІКОЛЕНКО,
ННІОЗ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування