Великодні паски, освячені для воїнів ЗСУ

В НУВГП відбулося  вже  традиційне освячення пасок та інших смаколиків для наших воїнів. До акції долучилися викладачі, працівники та студенти університету, а також коледжі НУВГП.

Зі словами підтримки до воїнів ЗСУ та подяки усім учасникам вже десятирічної акції  звернувся ректор закладу Віктор Мошинський. Віктор Степанович закликав і надалі донатити та долучатися до зборів на допомогу ЗСУ. Адже університет щодня робить ще багато чого корисного та важливого,   про що не кожен  зі спільноти знає. Про це все більш детально вже після перемоги. Ректор також  відмітив  самопожертву наших захисників і наголосив на всеукраїнській впевненості у перемозі України.

Прочитав молитву,  освятив пасхальні смаколики для захисників та привітав усіх з Великоднем головний капелан Рівненської області, протоієрей,  офіцер 264 радіотехнічного батальйону Тарас Климович.  Отець Тарас  відзначив символічність останнього тижня Страсного  посту та  Великої середи – дня, коли Іуда погодився зрадити Ісуса за 30 срібників. Капелан також  звернув увагу на важливість  такої традиції: ділитися у Христове Воскресіння великодніми кошиками з нужденними, безпритульними та військовослужбовцями. Адже духовна підтримка є дуже важливою для українських військових, що виборюють мир на нашій землі.  

Церковнослужитель підкреслив значимість університету  у  формуванні  освіченої еліти нації, а також небайдужість,  проактивність та  патріотизм закладу, які НУВГП  проявляє вже впродовж десятиріччя, надаючи  постійну допомогу війську.

Окрім пасок, на гарячі рубежі нашої країни поїдуть печиво, чай та кава, консерви, солодощі. А це Донецька, Харківська, Херсонська та Запорізька області.

«Христос воскрес! Воістину воскрес!» – ці слова у день Великого свята перемоги життя над смертю лунатимуть і для військовослужбовців у найгарячіших точках. Адже кожен з них, переживаючи війну, по-новому переживає і воскресіння, усвідомлюючи, що душі наших військовослужбовців, які загинули, воскресають для життя вічного.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування