Вебінар щодо підготовки проєктів на конкурс МОНУ

Днями відбувся вебінар щодо підготовки проєктів на Конкурсний відбір фундаментальних та прикладних наукових досліджень, виконання яких розпочнеться у 2025 році за рахунок коштів державного бюджету України.

Захід був розрахований на науково-педагогічних і наукових працівників НУВГП з метою висвітлення особливостей формування проєктних заявок, відповідно до пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок. Слід відмітити, що цьогорічний конкурсний відбір направлений на гармонізацію форм заявок конкурсу із підходами Horizon Europe, зокрема за критеріями оцінки «Excellence», «Impact», «Implementation»,  «Potental».

З вітальним словом до учасників звернулася проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Наталія Савіна, яка зазначила про необхідність проведення наукових досліджень та вироблення рішень для післявоєнного відновлення України. Науковці зможуть подати проєктні заявки на теоретичні та експериментальні роботи з обсягом фінансування 1,2 млн та 1,0 млн грн/рік відповідно.

Євгеній Герасімов, начальник науково-дослідної частини, звернув увагу та зміну не лише підходів МОН до проведення конкурсу, а й новий формат секцій, які укрупнено й зменшено до кількості – 14. Причому фінансування проєктів буде відбуватися МОН не по рейтингу проєктів за загальним конкурсним балом, а по рейтингу проєктів у кожній секції. В пріоритеті для фінансування секції «Фізика, ядерна фізика та астрономія», «Промислові і будівельні технології, логістика, транспорт», «Інформаційні технології та електроніка», «Механічна інженерія та машинобудування».

Провідний науковий співробітник НДЧ Сергій Куницький представив учасникам вебінару особливості роботи в «Національній електронній науково-інформаційній системі», наявність листів про практичну значимість проєкту від стейкхолдерів за профілем проєкту; необхідність оформлення довідки про перетин державного кордону України. Важлива роль в проєкті відводить на науковий доробок колективу основних авторів заявки та обсяг коштів, які були залучені авторами на спеціальний фонд ЗВО від виконання міжнародних і державних грантів; інституційних наукових грантів; грантів з науковою складовою, які фінансувалися закордонними організаціями.

В кінці заходу учасники взяли участь в обговоренні структури проєктів та обмінялися думками щодо майбутніх заявок проєктів.

Науково-дослідна частина НУВГП


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування