В НУВГП змагались найкращі програмісти

30-31 березня відбулась відкрита online-олімпіада з програмування НУВГП-2023 серед школярів та студентів. Цьогоріч  олімпіада пройшла дуже потужно, адже зусилля щодо її організації об’єднали дві кафедри ННІАКОТ: кафедра комп’ютерних наук та прикладної математики і кафедра обчислювальної техніки.

Слід відзначити, що у форматі, коли змагались одночасно школярі та студенти, олімпіада проходила вперше. Виникла така ідея у зв’язку із  активізацією підготовки школярів в напрямку IT та програмування у закладах освіти м. Рівного. Так, наприклад, чого лише варта «Ніч коду», яка нещодавно проводилась в НУВГП (цілу ніч в Open Office змагались найкращі школярі-програмісти Рівненського обласного наукового ліцею та вирішували нестандартні задачі в середовищі Go під керівництвом чудового вчителя інформатики Рожко В.В.). А тому організаційний комітет у складі директора ННІАКОТ проф. Мартинюка П.М., зав. кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики проф. Турбала Ю.В. та к.т.н., ст. викл. кафедри обчислювальної техніки  Бойчури М.В. вирішив організувати спільні змагання учнів та студентів і встановити загальний рейтинг. При цьому, визначення переможців проводилось за двома окремими номінаціями: школярі та студенти. Для участі в олімпіаді зареєструвалось 118 учнів та студентів, з них розв’язали принаймні одну задачу 94 учасники (44 студенти ЗВО та 50 школярів). Всього учасникам олімпіади за 2 дні пропонувалось розв’язати 10 задач; за кожну виставлялось до 10 балів; на перевірку було надіслано понад 800 розв’язків. У зв’язку з великою кількістю учасників для перевірки завдань було задіяно 10 викладачів кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики і 3 викладачі кафедри обчислювальної техніки. Як же важко було визначити переможців, адже і студенти, і школярі виступали просто чудово! Розрив між окремими учасниками становив часто 1-2 бали. Переможцями ж стали учасники, які набрали хоча б 90 балів зі 100 можливих; таких учасників виявилось 15. У загальному рейтингу переможці розташувались наступним чином:

Місце

Переможець

Заклад освіти

І

Красовський Богдан

Обласний науковий ліцей в м. Рівне

І

Громик Юлія

Група КІ-11 НУВГП

ІІ

Мельник Максим

Обласний науковий ліцей в м. Рівне

ІІ

Заречанський Ілля

МЕГУ

ІІ

Данилюк Дмитро

Обласний науковий ліцей в м. Рівне

ІІ

Левицький Богдан

Група ІПЗ-12 НУВГП

ІІ

Островський Максим

Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП

ІІ

Миронюк Олександр

Група КІ-11 НУВГП

ІІІ

Онищук Богуслав

Обласний науковий ліцей в м. Рівне

ІІІ

Жулавнік Анастасія

Група КІ-11 НУВГП

ІІІ

Шур Матвій

Група РІ-31 НУВГП

ІІІ

Мриглод Назар

Березнівський економіко-гуманітарний ліцей

ІІІ

Семак Станіслав

Група КІ-11 НУВГП

ІІІ

Кірпічніков Роман

Група РІ-21 НУВГП

ІІІ

Ярошик Юрій

Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП

Дипломи отримали всі учасники, однак не обійшлося і без подарунків для переможців. На вручення дипломів в конференц-залу НУВГП завітала керівник Центру розвитку талантів компанії SoftServe в м. Рівне п. Катерина Малаш. SoftServe – це всесвітньо-відома, одна з найбільших IT-компаній України, яка допомагає нашим освітнім програмам ставати якомога кращими. Ось і отримали переможці олімпіади від SoftServe цінні подарунки: чудові спеціалізовані рюкзаки для ноутбуків, ексклюзивні термочашки з символікою компанії SoftServe. Отримали школярі-переможці також і рюкзаки від НУВГП та чашки із символікою університету і ННІАКОТ.

Особлива подяка від оргкомітету ст. викладачеві кафедри обчислювальної техніки, к.т.н., Бойчурі М, який не лише провів велику організаційну роботу, але й розробив спеціальний портал для організації олімпіад.

Щиро вітаємо переможців та учасників олімпіади і запрошуємо школярів та студентів і в подальшому брати участь в таких чудових заходах, що організовує ННІАКОТ.

Більше фото в Facebook

Юрій ТУРБАЛ,
ННІАКОТ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування