В НУВГП триває реалізація проєкту AFISHE

В рамках  Програми Європейського Союзу Erasmus+ вже рік в НУВГП реалізується проєкт AFISHE «Розвиток освіти в галузі аквакультури та рибальства для Зеленого курсу у Вірменії та Україні: від освіти до екології».  Тривалість проєкту – три роки.

Як розповіла  координатор проєкту від університету  професор кафедри водних біоресурсів Юлія Гроховська, мета  проєкту  –  зменшення негативного впливу аквакультури та рибальства на довкілля у Вірменії та Україні шляхом розробки та розвитку новітніх підходів до підготовки здобувачів магістерського рівня. Партнери програми  – Вірменський національний аграрний університет (Республіка Вірменія), Національна академія наук Республіки Вірменія (Республіка Вірменія), Словацький сільськогосподарський університет у м. Нітра (Словацька Республіка), Сумський національний аграрний університет (Україна), Університет Дубровника (Республіка Хорватія), Університет Порту (Португальська Республіка).

Основними напрямами діяльності проєкту є розробка та організація програм навчання з усіма допоміжними матеріалами, створення лабораторій,  проведення тренінгів викладацького та допоміжного персоналу університетів. Тренінги для викладачів відбудуться в університетах Європейського Союзу в 2024 році.

Проєкт AFISHE створить мережу між Вірменією, Україною та країнами-партнерами ЄС у сферах аквакультури та рибальства. Вона слугуватиме платформою для реалізації спільної освітньої та дослідницької діяльності з метою просування найкращих екологічних підходів та заходів у цих сферах відповідно до цілей сталого розвитку ООН та Зеленого курсу ЄС.

Проєкт триватиме 3 роки. Впродовж року відбувалися організаційні  події, онлайн-зустрічі та обговорення виконаних робіт і планів на майбутнє. Зокрема, у червні в Словацькому аграрному університеті в місті Нітра відбулася друга офіційна міжнародна зустріч проєкту, на якій були присутня делегація від НУВГП (https://www.afishe.eu/third-project-meeting-slovak-university-of-agriculture-nitra/). Є напрацювання робочої  групи  НУВГП щодо  створення сучасної лабораторії інтегрованої мультитрофічної аквакультури в університеті, закуплено частину обладнання, оновлено освітньо-професійну програму підготовки магістрів і розроблені шаблони навчально-методичних видань згідно до вимог бізнесу та новітніх європейських стандартів. Навчальні матеріали, які заплановано  створити/оновити  в рамках виконання проєкту AFISHE: силабуси українською та англійською мовою, опис дисципліни (укр., англ.), методичні вказівки до виконання практичних (чи лабораторних) робіт, конспекти лекцій (у вигляді методичного видання), тестові завдання поточного контролю знань з навчальної дисципліни (за двома змістовими модулями).

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування