Управління закладами вищої освіти в час війни

Впродовж двох днів 26 і 27 березня в Київському Національному університеті ім. Т. Шевченка проходив  Другий Щорічний Форум Альянсу Українських Університетів: “Управління закладами вищої освіти в час війни”.

Рік тому, на першому такому Форумі наш університет, разом із п'ятьма іншими грандами української освіти, оголосили про створення Альянсу Українських Університетів, а також пообіцяли зробити захід щорічним. Так і сталось.

Цьогоріч в програмі були 3 панельні дискусії, в яких брали участь фахівці з університетів та світу бізнесу. Говорили про те, як має виглядати в університетах служба HR, про стратегічні зміни і яка роль наглядових рад у них, а також про фінансову стійкість і якою має бути вартість навчання (спойлер - високою).

Другий день запам'ятався презентацією дослідження щодо  управління університетами від Фонду Іванчиків. Частину із запропонованих рішень запозичить і наш університет. Також присутні колективним розумом в форматі світового кафе напрацювали велику кількість корисних матеріалів на теми: баланс між корпоративним і самоврядним університетом, залучення бізнесу до діяльності університетів і вплив бізнесу на зміни в університетах, як університетам будувати взаємодію в трикутнику бізнес-влада-громада, місія і ринок - як збалансувати під час війни і криз соціальну функцію та ринкову логіку університетів.

Від нашого університету участь в Форумі взяли ректор Віктор Мошинський, проректор Андрій Подлевський, начальник планово-фінансового відділу Микола Марчук та начальник відділу зв'язків з громадськістю Віталій Прокопець.

Сподіваємось, що нові знайомства здобуті в ході Форуму, а також корисна привезена інформація дасть новий поштовх до розвитку як нашого університету, так і інших університетів Альянсу та України.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв'язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування