Участь у регіональному спортивно-ветеранському форумі

16 грудня 2023 року на Рівненщині відбувся регіональний спортивно-ветеранський форум, участь у якому брали науково-педагогічні працівники інституту охорони здоров’я: директор Ігор Григус, завідувачка кафедри фізичної терапії, ерготерапії Наталія Нестерчук, завідувач кафедри медико-біологічних дисциплін Сергій Гуцман, в.о. завідувача кафедри теорії та методики фізичного виховання Тетяна Гамма та старша викладачка кафедри медико-біологічних дисциплін Олена Шекула.

Захід був організований Рівненською ОДА спільно з Рівненською облрадою. На початку відбулося підписання меморандумів про співпрацю між Рівненською обласною державною адміністрацією, Рівненською обласною радою, Федерацією стронгмену України, громадською організацією «Стронг Ветеран Рівне». Зі вступним словом виступили в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Модератором заходу був Сергій Конюшок – атлет, президент Федерації стронгмену України.

У межах проведення форуму відбулися дві панельні дискусії: «Ветеранська політика Рівненщини» та «Досвід спортивно-ветеранської роботи в регіонах України».

Серед спікерів – володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк. Також свої доповіді презентували директорка центру зайнятості Надія Плютинська, начальниця управління у справах ветеранів Марина Корольова.

На форумі презентували можливості реінтеграції для захисників та членів їхніх сімей, зокрема у сферах медичної та фізкультурно-спортивної реабілітації. Також обговорили напрями для реалізації себе у суспільстві шляхом отримання нових професій та компетентностей для започаткування або розвитку власної справи за підтримки державних програм.

Василь Вірастюк презентував досвід спортивно-ветеранської роботи в регіонах України. У межах заходу був представлений мобільний додаток для ветеранів війни «TRENVET» – перший інноваційний мобільний фітнес-застосунок, що дає можливість ветеранам та військовослужбовцям знайти тренера й отримати безоплатну спортивну реабілітацію.

В межах діалогу Наталія Нестерчук зауважила, що в інституті охорони здоров’я НУВГП здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями: 017 «Фізична культура і спорт» та 227 «Терапія та реабілітація». Також вона додала, що саме такі фахівці допоможуть ветеранам війни почати нове життя та інтегруватися в суспільство. Фізкультурно-спортивна реабілітація – пріоритет держави у воєнний та післявоєнний період.

Ігор ГРИГУС,
ННІОЗ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування