Участь НУВГП у Науковому пікніку

Чи полюбляєте ви науку? А пікніки? Ми – дуже. І цьогоріч Національний університет водного господарства та природокористування долучився до чудової ініціативи – проведення Наукових пікніків. Вперше Наукові пікніки в Україні відбулися восени 2013 року в 5 містах – Києві, Тернополі, Львові, Харкові і Луганську, а відтепер і в Рівному.

Науковий пікнік в Рівному стартував 8 жовтня у парку імені Тараса Шевченка завдяки спільним зусиллям ММО «Станиця Рівне Пласту – Національної скаутської організації України», КЗ «Дитячо-юнацький Пластовий Центр міста Рівного» РМР, Харківського міського громадського об’єднання «Центр розвитку громад» і сприяння управління у справах молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Навчально-наукові інститути НУВГП демонстрували свої розробки та напрацювання, проводили досліди, а всі бажаючі мали змогу долучитися до цього пізнавального та захоплюючого процесу.

Дорослі та діти активно брали учать у майстер-класах, іграх, конкурсах, показових хімічних дослідах, мали можливість ознайомились з роботою радіостанцій та різних двигунів, можливостями дронів, навчались проводити серцево-легеневу реанімацію, надавати першу домедичну допомогу. Від НУВГП присутнім були запропоновані наступні цікаві інтерактивні заходи: тренінг з криміналістики; інтерактивна гра «Будова транспортної мережі»; дивовижний мікросвіт води (за допомогою мікроскопу з камерою досліджували зразок води та мулу із візуалізацією та ідентифікацією мікроорганізмів); дистанційні та стаціонарні роботи; демонстрація міцнісного аналізу рами сільськогосподарської машини у САПР; демонстрація процесу створення макетів споруд з паперу; психологічні тренінги та квести на знання історії фінансів, розгадування кросвордів з економічної тематики; демонстрація надання першої домедичної допомоги; захоплююча демонстрація фізичних та хімічних експериментів.

Студенти спеціальності «Журналістика» відточували свої практичні навички  – брали інтерв’ю в учасників та гостей  наукового фестивалю.

Це було круто, весело та пізнавально.

Також відвідувачі заходу проявили значну цікавість до туристичного квесту, розробленого директоркою туристичного клубу «Азимут», Наталією Шевчук. Усі учасники повертались до фінішу усміхненими, з виконаними завданнями. Всім вдалося з літер зібрати фразу – МИ – НЕЗЛАМНІ.

Так, завдяки стійкості наших Збройних Сил України ми маємо можливість проводити освітні та пізнавальні заходи наживо. Дякуємо їм за це!

Сподіваємось, що Наукові пікніки  приживуться  в Рівному  і стануть надалі традиційним Фестивалем науки під відкритим небом.

Сектор наукової роботи студентів


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування