Сучасні досягнення науки та практики у природокористуванні обговорювалися на 2-й Міжнародній інтернет-конференції  

II-га Міжнародна інтернет-конференція «Науково-інноваційний супровід збалансованого природокористування», головним організатором якої виступив НУВГП, відбулася 4-5 листопада 2021 р. на базі платформи Google Meet.

До співорганізації конференції активно долучилися міжнародні партнери: Шимкетський університет (Республіка Казахстан), Поліський аграрно-екологічний інститут НАН Білорусі (Білорусь), Норвезький університет природничих наук, Білоруський державний технологічний університет (Респубілка Білорусь), Південно-Казахстанський  державний університет (Республіка Казахстан), які виступили із вітальними словами та доповідями.

Значну підтримку в організації конференції надав Департамент агропромислового розвитку Рівненської обласної державної адміністрації. Керівник департаменту Надія Переходько привітала учасників конференції та наголосила на важливості таких заходів і поширенню інформації про сучасні досягнення науки та практики в соціальних мережах і професійних об’єднаннях.

В конференції взяли участь доктори і кандидати наук, докторанти, аспіранти, магістри, керівники та фахівці комерційних організацій і органів державного й муніципального управління, зацікавлені особи в галузі екології та аграрного виробництва.

Активними співорганізаторами конференції з боку України виступили: Інститут сільського господарства Західного Полісся НААН України, Волинський національний університет ім. Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, Поліська дослідна станція Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», Рівненський державний гуманітарний університет, Рівненський природний заповідник, Національний природний парк «Дермансько-Острозький», Нобельський національний природний парк, а також наші надійні партнери-виробничники ТОВ «Дедденс Агро» та ТОВ «Захід Агропром».

Вітальне слово від НУВГП проголосили ректор Мошинський В.С. та директор ННІАЗ Прищепа А.М.

Конференція пройшла у форматі активних дискусій, незважаючи на онлайн характер її проведення.

Тематика конференції охопила проблеми: сталого розвитку агросфери, збалансованого природокористування, збереження та відтворення біорізноманіття, перспектив розвитку аграрного та зеленого туризму, геоінформаційних технологій у природокористуванні, технологій прецизійного землеробства та перспективних напрямкиів розвитку машин для АПК. Означене коло проблем активно вирішується вченими НУВГП та нашими закордонними партнерами-співорганізаторами. Тому конференція викликала значний інтерес як у вчених, так і виробничників. Було отримано згоду співорганізаторів на продовження конференцій подібної тематики та заплановано 3-тю міжнародну інтернет-конференцію «Науково-інноваційний супровід збалансованого природокористування» на 29-30 вересня 2022 року, яку буде приурочено до 95-річчя з Дня народження засновника школи меліоративного ґрунтознавства професора Вознюка Степана Тихоновича.

НУВГП та оргкомітет конференції висловлює велику подяку за активну участь всім учасникам цього науково-практичного заходу!

Тетяна КОЛЕСНИК,
кафедра агрохімії, ґрунтознавства та землеробства

 

 

Читайте нас також: 

               

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування