Спортивні здобутки студентів кафедри маркетингу

Це літо для кафедри маркетингу виявилося наповнене значними спортивними здобутками її студентів.

Так, після перемоги на Відкритому чемпіонаті України з кульової стрільби серед юніорів другокурсника Максима Камінського під керівництвом тренера Сергія Бондаря, наступну перемогу кафедрі та університету приніс третьокурсник Богдан Полюхович. Він посів ІІІ місце на Чемпіонаті світу з армрестлінгу серед молоді (до 23 років) в категорії до 60 кг ліва рука,  завдяки майстерній і наполегливій підготовці до змагань тренером, старшим викладачем кафедри фізвиховання, головою Рівненської обласної федерації армспорту Олександром Комаревичем.

Окрім того, Богдан також показав високі спортивні результати і на інших змаганнях впродовж 2024 року. На Чемпіонаті  Рівненської області з армрестлінгу серед молоді (до 23 р.) категорія до 65 кг.: ліва рука - 1 місце, права рука - 3 місце;  на Чемпіонат України з армрестлінгу серед молоді (до 23 р.) в категорії  до 60 кг.: ліва рука - 1 місце (норматив кандидата в майстри спорту);  на Чемпіонаті  України з армрестлінгу серед дорослих в категорії до 60 кг.: ліва рука - 3 місце;  на Універсіаді  з армрестлінгу серед студентів в категорії до 65 кг.: ліва рука - 1 місце, права рука - 1 місце, на Всеукраїнському  турнірі  з армрестлінгу «Кубок Лева» серед дорослих в категорії до 65 кг.: ліва рука -3 місце, на Всеукраїнському  турнірі  з армрестлінгу «Кубок Пушкарів» серед молоді (до 23 р.) в  категорії до 60 кг.: ліва рука - 1 місце, права рука - 1 місце.

А ще спортсмен  посів перше місце на Універсіаді  з гирьового спорту серед студентів в категорії до 65 кг.

Ми встигли також поспілкуватись із Максимом Камінським і ось що він нам розповів:

Максиме, скажи будь ласка, що привело тебе саме до кульової стрільби?

В моїй родині цим видом спорту захоплюються всі, окрім мами. Так, мій дідусь Олександр Камінський –  головний тренер збірної України з кульової стрільби, хресна – сестра батька – виступає у складі  збірної  України з цього виду спорту, батько також у свій час кілька років займався.  Тож саме такі обставини самі привели мене до цього виду спорту. Хоча я пробував себе і в плаванні, і в карате,  й у футболі.  У стрільбу я прийшов у 13 років.

Багато часу в тебе займають тренування?

Як і в будь якому спорті, тренування мають велике значення. Коли найближчим часом немає змагань, я тренуюся через день. А приблизно за місяць до змагань – щодня. Проте можна інтенсивно тренуватися і отримувати гарні показники, а розслабившись на змаганнях втратити все. Тому на змаганнях намагаюся не думати ні про що, окрім результату. Налаштовуюся і спрямовую  думки   лише на високі  результати.

А чому ти обрав спеціальність маркетолога? Адже це  зовсім далеко від спорту.

Спершу думав вступати у Львівський державний університет фізичної культури, але тоді б довелося шукати нового тренера, а мій тренер – Сергій Бондар, підготував чимало переможців чемпіонатів України, Європи та світу. Тому вирішив не виїжджати з Рівного. Десь побачив рекламу спеціальності маркетинг у НУВГП, дізнався про неї більше і вирішив вступати сюди. Зовсім про це не жалкую. У нас на кафедрі дуже хороший колектив викладачів, а завідувач кафедри Мар’яна Мальчик – особливо активна та енергійна людина. Постійно відбуваються якісь конкурси, зустрічі, активності для студентів. Мені це дуже подобається. Подумую над другою освітою. Можливо, це все ж таки буде Львівський державний університет фізичної культури.

Чи вдається суміщати навчання та змагання?

До цих пір вдавалося. Викладачі з розумінням ставляться до мого захоплення. Окремі дисципліни здаю онлайн, деякі  – пізніше, якщо відбуваються змагання, адже чимось потрібно жертвувати.

Які твої останні перемоги?

 Маю  кілька спортивних досягнень на Відкритому чемпіонаті України з кульової стрільби серед юніорів, який днями відбувся у  Вінниці. Так,  у вправі «Малокаліберний пістолет» я посів друге  місце, у вправі «Пневматичний пістолет» – третє  місце і виконав норматив майстра спорту, а команда Рівненської області здобула  перше місце  у категорії «Пневматичний пістолет».

А у квітні цього року  здобув бронзову нагороду  на  європейській  першості в Хорватії.

Найближчі плани на майбутнє?

Готуюся до наступних змагань: спершу – збори у Вроцлаві (Польща), далі – Чемпіонат світу у місті Ліма на тихоокеанському узбережжі Південної Америки (Перу). Тож очікувань попереду багато.

Відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування