Школа стійкості університетів

Цими вихідними делегація Національного університету водного господарства та природокористування у складі проректора Андрія Подлевського, начальника відділу зв’язків з громадськістю Віталія Прокопця, начальника інформаційно-обчислювального центру Віталія Назарука, начальника планово-фінансового відділу Миколи Марчука та провідної фахівчині з міжнародного співробітництва Галини Власюк перебувала з робочим візитом у Київській школі економіки.

Причиною поїздки стала участь у Школі стійкості університетів, яка проходила в межах новоствореного Альянсу українських університетів, де наш університет поряд із Київською школою економіки, Українським католицьким університетом, Сумським державним університетом, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка» виступив в ролі засновника.

Захід тривав два дні. Першого дня відбулась робота в тематичних секціях у форматі світового кафе. Серед тематики секцій «Життєдіяльність кампусу», «Якісна дистанційна освіта», «Психічне здоров’я», «Академічна доброчесність» та «Міжнародні партнери». Варто зазначити, що робота в кожній із секцій завершилась формуванням дорожньої карти для рішення найгострішої проблеми заданого напрямку. Віримо, що в майбутньому ці дорожні карти переростуть в реальні проекти та будуть реалізовані в університетах альянсу та поза ним.

Другий день запропонував учасникам 3 потужні панельні дискусії та власне представлення Альянсу українських університетів. Серед тем дискусій “Стійкі університети”, “Суспільно відповідальні університети” та  “Відтік мізків і роль університетів у поверненні талантів в Україну”. Серед спікерів – топ менеджмент університетів України, представники влади та ГО.

Загалом обидва дні Школи стійкості видались надзвичайно насичені, добре організовані. Наш університет переконаний в необхідності об’єднання, пошуку нових підходів до вищої освіти в Україні, адже час не стоїть на місці, щодня ми отримуємо нові виклики, нові ризики, які ми маємо гідно вирішувати, а спільними силами нам все вдасться.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування