Школа лідерства НУВГП

Ідея провести Школу лідерства за такою тематикою належить директору навчально-наукового центру незалежного оцінювання Національного університету водного господарства та природокористування Федору Швецю, за підтримки робочої групи із запровадження освітніх інновацій в НУВГП за напрямом удосконалення системи контролю знань студентів та керівника робочої групи із запровадження освітніх інновацій в НУВГП Валерія Сороки. Заняття проводилися в онлайн-форматі за допомогою комунікатора Google-Meet з 12.12.2023 по 18.12.2023 включно та відповідно до розкладу за затвердженою програмою згідно з наказом ректора Віктора Мошинського.

Викладачами Школи лідерства на цей період стали Олександр Мороз, заступник директора навчально-наукового центру незалежного оцінювання (ННЦНО), к.с.-г.н. (курс «Проєктування оціночних матеріалів контролю в навчально-науковому центрі незалежного оцінювання (ННЦНО») та Чумак О.В., начальник відділу забезпечення інноваційних технологій навчання інформаційно-обчислювального центру (ІОЦ) (курс «Створення та наповнення освітніх компонент на базі навчальної платформи Moodle»).

Олександр Сергійович висвітлив теми «Типи тестових питань», «Робота з шаблоном XML for Moodle Test with Image версії 3.5.1».

Оксана Володимирівна проводила заняття за темами «Функціональні можливості навчальної платформи Moodle», «Створення та наповнення освітніх компонентів на базі навчальної платформи Moodle» та «Налаштування журналу оцінок».

Більш 100 осіб відвідали онлайн-заняття протягом 5-ти днів.

Після успішного завершення навчання (з виконанням визначених програмою завдань) усі слухачі отримали Сертифікат про підвищення кваліфікації.

Результати навчання:

– засвоєно теоретичні відомості та вміння використовувати функціональні можливості шаблону XML for Moodle Test with Image версії 3.5.1;

  • здобуто навички створення власних варіантів тестових питань та їх розміщення на навчальній платформі Moodle;
  • засвоєно формування тестових завдань для  освітніх компонент згідно  з Системою оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти (семестровий, поточний та підсумковий контроль) зі змінами та доповненнями;
  • ознайомлено з: - Методичними вказівками щодо формування, наповнення та оформлення сторінок навчальних дисциплін в навчальній платформі НУВГП; - Методичними вказівками щодо формування та оформлення тестових питань різних стилів у навчальній платформі НУВГП за допомогою шаблону, згідно з яким формуються  тестові питання;
  • отримано знання щодо використання шаблону тестових питань в навчальному процесі;

– засвоєно теоретичні відомості та вміння використовувати функціональні можливості навчальної платформи Moodle;

– здобуто навички створення власних електронних ресурсів та їх розміщення у освітній компоненті на базі навчальної платформи Moodle;

– здобуто навички наповнення власних освітніх компонент згідно з Положенням про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodle;

  • отримано навички використання освітньої компоненти на базі навчальної платформи Moodle в навчальному процесі та надання доступу здобувачам,  налаштування журналу оцінок освітньої компоненти з використанням навчальної платформи Moodle.

Найголовніше досягнення цієї школі — атмосфера зацікавленості, бажання працювати і продукувати ідеї щодо зростання якості освітнього процесу в університеті.

Висловлюємо щиру вдячність Олександру Морозу та Оксані Чумак, які провели навчання та консультування науково-педагогічних працівників.

Тамара КОСТЮКОВА,
Школа лідерства


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування