Розвиток луб’яних культур на Рівненщині

20 червня в стінах нашого університету відбулось підписання тристоронньої угоди – Меморандуму про співпрацю між Національним університетом водного господарства та природокористування, ТОВ «Хемпі ЮА», та Громадською Спілкою «Асоціація розвитку льонарства і коноплярства України».

Метою є об’єднання зусиль для ефективної діяльності у галузі вирощування луб’яних культур. HEMPY UA Industrial Park – центр сучасних технологій у сфері вирощування і переробки промислових конопель, що дозволить виробляти понад 200 видів різних продуктів. Загалом мова йтиме про відродження в Рівненській області культури, яка вже багато років забута, а на нинішній день, та і не лише на нинішній, є надзвичайно корисною та важливою, - а саме промислова конопля. Потенціал цієї культури – практично необмежений, від виробництва канатів і тканини – до біопластику та продуктів харчування.

Сторони домовились про низку важливих речей, серед яких: розробка та впровадження інноваційних технологій вирощування, збирання і переробки вирощування луб’яних культур на території України з метою підвищення показників їх врожайності та стійкості; проведення прикладних і пошукових досліджень рослинних об’єктів, спрямованих на підвищення ефективності виробництва лубоволокнистої сировини при зниженні витрат на одиницю виробництва високоякісної продукції і збереження екологічного благополуччя довкілля; розроблення та удосконалення методів селекційної роботи та проведення селекційних досліджень зі створення нових конкурентоспроможних сортів промислових конопель з покращеними господарськими ознаками та іншими корисними властивостями; забезпечення процесів навчання, стажування, профорієнтації та вдосконалення компетенції у сфері; спільні маркетингові дослідження інфраструктури ринку наукоємної продукції в галузі коноплярства тощо. Загалом, більше 30 точок дотику.

Ми віримо в те, що при активності бізнесу та громадських організацій, розвитку кластерів та активній участі науковців та працівників університетів, Україна продовжить розвиватись, а глобальний розвиток, власне і складається з подібних проєктів. Запрошуємо до нашої команди!

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування