Робоча зустріч з представниками компанії Ramboll Niras

В рамках реалізації проекту «Вища освіта в України» університет відвідали з робочою зустріччю експерти компанії Ramboll Niras Дмитро Ємельяненко та Андрій Мицай.

Спершу  представники зустрілися з в.о. ректора Віктором Мошинським, де обговорили ключові моменти під час реалізації проекту. Далі за круглим столом  гості спілкувалися із  робочою групою НУВГП.  Як зазначив пан Андрій, вже  завершено етап підготовки і  розпочато тендерний процес. В рамках проекту  університет укладатиме три окремі контракти. Зокрема  перший стосуватиметься   відбору консультантів  на проектування команди. Цей тендер відбуватиметься в рамках міжуніверситетського тендерного комітету чотирьох ЗВО. За результатами буде обрано переможця, який відповідатиме за підготовку проектно-кошторисної документації, авторський нагляд (переможцем тендерних процедур),  проходження експертизи, підрядника, здійснюватиме  комплексний нагляд за усіма процесами реалізації тощо.  Говорили також про прогнози фінансової спроможності та стабільності  учасників проекту щодо відшкодування ПДВ. Зокрема, це і співфінансування, і грантові кошти, і кредитні кошти. Як відмітив начальник планово-фінансового відділу Микола Марчук,  джерелами для покриття ПДВ стануть частково кошти зі спецфонду, надходження до якого щороку збільшуються min. до 10 %, кошти, а  точніше  відсотки  на  депозитних рахунках, а також  кошти,  зекономлені  за рахунок модернізації тепломережі. Окрім того,  вже зараз відбувається процес  їх акумулювання. Очільник закладу Віктор Мошинський  також відмітив й  інші джерела надходжень, зокрема і потенційні кошти від фандразингу.

Як зазначив експерт Андрій Мицай,  кінцева мета проекту  - термомодернізовані  будівлі. І для цього буде прикладено спільних зусиль. Вже 28-29 липня в Києві відбудеться зустріч усім складом тендерного комітету, і буде сформовано  проектний список компаній, допущених  до наступного етапу реалізації проекту. Наразі вже є проект технічного завдання -  основна складова проектної документації, над яким працює робоча група НУВГП.  

Мета проекту «Вища освіта в Україні» - надання університетам – учасникам проєкту допомоги в підвищенні якості їх послуг та ефективності використання енергії за рахунок різноманітних заходів і робіт, направлених на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання.

Проект дозволить  залучати в Україну не тільки фінансову підтримку, а й світовий досвід з покращення енергоефективності.

Більше фото тут

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування