Рівне EUROFORUM: енергоефективність, сталий розвиток громади

Як відомо, місто Рівне – одне з 52 пілотних міст Європи, де впроваджується грантовий проєкт «Створення концепції NetZero для міста Рівне», який фінансується Європейським Союзом. В його межах Національний університет водного господарства та природокористування, як один із партнерів, днями став співорганізатором проведення в ГРК «Софія» заходу «Рівне EUROFORUM: енергоефективність, сталий розвиток громади».

В межах заходу відбулось кілька цікавих панельних дискусій, в яких зокрема взяли участь і наші працівники. В першій дискусії  поряд із представниками міста, організації «NetZeroCities» та державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, взяв участь ректор НУВГП Віктор Мошинський з доповіддю на тему «Роль університету у формуванні енергетичної екосистеми громади». Віктор Степанович наголосив, що освітні та наукові осередки у містах мають визначальну роль у містотворенні та розвитку громади, а потенціал співпраці є практично безмежним. До цієї ж панельної дискусії долучився і доцент кафедри теплогазопостачання, вентиляції та санітарної техніки Олександр Грицина. Його доповідь стосувалась енергетичної онлайн-платформи, як моделі ефективної комунікації в територіальній громаді. Цікавим є те, що в цій панельній дискусії взяв участь і член Наглядової ради НУВГП, генеральний директор «ЕНПАНСЕЛЕКТРО» Юрій Бондаренко з доповіддю на тему «Впровадження концепції розвитку розумних мереж для забезпечення надійності життєдіяльності громад».

Окрім вищезгаданого, впродовж заходу йшла мова також про важливість питань декарбонізації та переходу до нульових викидів міст, розвиток бізнесового потенціалу громади в сфері енергоефективності, формування в громадян відповідних цінностей, законодавчі акти тощо.

Окрім  дискутантів, участь у організації заходу і власне у самому заході брали й інші наші колеги, серед яких в.о. директора ННІЕАВГ Андрій Сафоник, заступник директора ННІЕАВГ Сергій Сунічук, директор Центру енергоефективності Володимир Довбенко та інші. В цілому EUROFORUM пройшов в позитивній атмосфері та жвавих дискусіях, що дало змогу учасникам не лише почути один одного, а й обмінятись думками, досвідом, контактами та розширити майбутню співпрацю.

Серед організаторів заходу, а також партнерів проєкту, окрім нашого університету, є: Climate-KIC, Рівненська міська рада, Рівненське управління стратегічного розвитку та інвестицій, Агенція розвитку Рівного та Департамент економічного розвитку Рівненської міської ради.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю

Більше фото в Facebook


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування