Рівне для кожного

Шановний першокурснику!

Ось ти вже і став повноцінним членом нашої студентської спільноти. Ти залишаєш рідну домівку і переїздиш до нового, незнайомого тобі міста, аби здобути якісну вищу освіту. Але що це за місто, чим ти можеш тут зайнятися у вільний від навчання час, які можливості тобі дає Рівне для саморозвитку? Про все це ми розповімо далі, аби полегшити тобі інтегруватися ще й у місцеву  громаду.

Місто Рівне  - місто трьох брам  - нараховує близько 250 тисяч мешканців. Це глибоко історична земля, що повниться численними пам’ятками природи, архітектури, культури та унікальними об’єктами, яким немає аналогів в інших регіонах. Тут же є і приваблива етнографічна база для  сільського туризму. До слова, логотип Рівного  розробили випускники НУВГП Андрій Цьось та Настя Хмара.

Окрас міста є багато: парки, сучасні зони відпочинку та ресторани, які  не поступляться за рівнем багатьом столичним. Зокрема, можна відвідати міський парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, гідропарк, парк на Грабнику, відомий на всю Україну Рівненський зоопарк, Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр, Будинок органної музики в неоготичній колишній церкві Святого Антонія, низку музеїв, кінопалац «Україна» або ж Обласну  універсальну  наукову  бібліотеку. А ще є  багато окрас, які  можна побачити на власні очі  у різних районах обласного центру. Це і  Парк Забутих Фігур на околиці села Деражне Костопільського району, «Тунель кохання»  у Клевані,  заказник «Базальтові стовпи», «Тараканівський форт» у  Дубенькому районі, Білівські пагорби – або Рівненську  Ісландію, Музей лісу, ландшафтний парк «Надслучанська Швейцарія»,  вузькоколійку на Поліссі...

Велолюбителі можуть  помандрувати до  Дермансько-Острозького  національного  природничого  парку. Протягом маршруту шукач пригод  ознайомиться з 11 об’єктами,  до яких входять: населені пункти з багатою історією, історико-культурні пам’ятки, типові та унікальні природні об’єкти. 

А ще можна відвідати і такі цікаві місця: село Мости (комплекс приміщень водяного млина середини 19 ст., побудованого на річці Збитинка –  млин до 70-х років минулого століття працював на воді, пізніше з електроприводом); пам’ятку  природи «Джерело Ринва» – мальовниче джерело, що витікає з-під віковічного явора;  урочище «Пекло» – вузьку  долину  між витягнутими пагорбами довжиною біля 1800;   село Батьківці – там розміщена зелена садиба «Українська хата»;  село Ілляшівка – пам’ятка природи «Вікові липи в “Урочищі барині”»;  Новомалинський замок ХV ст.;  Колонію ластівки берегової; село Буща – тут можна побачити три геоморфологічні структури: Волинську височину, Подільську Височину та Мале Полісся. В селі розташована пам’ятка історії та архітектури Михайлівська церква (дерев’яна) 1858 р.; городище у селі Будераж – складається із трьох пам’яток епохи бронзи, ранньої залізної доби та доби Київської Русі тощо.

Після цікавої подорожі  можна і пообідати. Заклади харчування Рівного  втамують  голод  і спрагу найвибагливіших. Так, традиційно популярним місце швидкого перекусу є «Макдональдс», мережа ресторанів  «Суші і піца» та інші місцеві заклади.

Тим же, хто хотів би принести користь місту, Україні,  допомогти військовим, варто долучатися до громадських організацій та об’єднань, повний перелік яких можна знайти на сторінках у  мережі «Фейсбук».


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування