Результати відрядження до Португалії

Нещодавно проректор з науково-педагогічної роботи, розвитку та комунікацій Андрій Подлевський взяв участь у заході Local Green Deals from Commitment to Action: Intelligent Cities Challenge Conference and Mayors Business Forum, який проходив у м. Порту (Португалія), де представляв НУВГП та місто Рівне.

Перший день конференції відкрив заступник мера Порту Filipe Araújo, і після вітального слова був проведений цікавий тренінг для міст-учасників щодо розвитку партнерства в рамках Local Green Deals (LGD), управління процесами на різних рівнях, особливостей закупівельних процедур. Після перерви відбувся цілий ряд секторальних воркшопів, сфокусованих на темах енергетики, мобільності,  будівельного середовища та конструкцій, культури та креативних індустрій та присвячених кращим практикам реалізації LGD. Завершився перший день 6 демонстраціями успішних кейсів реалізації LGD містами Порту (Португалія), Ольборґ, Алкой, Дортмунд, Гімарайнш, Хельмонд, та містами Північно-Західної Ірландії.

Значна увага конференції була направлена на підтримку реіндустріалізації в містах і регіонах шляхом створення флагманських міських промислових виробництв, промислових зон з нульовим викидом парникових газів, сучасної інфраструктури, розвиток державно-приватного партнерства та регіональних партнерств з перекваліфікації, спрощення дозвільних систем та використання потенціалу міст для визначення ключових інвестиційних потреб на шляху до економічної моделі з нульовим рівнем викидів тощо.

Другий день був присвячений питанням співробітництва бізнесу та міст в контексті цілей ЄС щодо досягнення сталого розвитку та зростання. Також особливо цікавими були фокус групи з 3-6 представників різних міст, які разом напрацьовували рішення щодо загальних викликів міст в рамках LGD. В рамках презентацій із представниками міст Бамберг та Дюсердольф (Німеччина), Варі-Вула-Вуліагмені (Греція),  Андрій Подлевський коротко представив досягнення міста Рівного в сфері енергетичного розвитку та виклики, особливо в умовах війни. Обмін думок та надихаючі кейси ще раз засвідчили велику ефективність таких зустрічей і значні можливості подальших міжнародних проєктів у тісному партнерстві.

Загалом конференція була надзвичайно продуктивною, цікавою та надихаючою. Також вражаючим було місце проведення конференції – Палац фондової біржі (Palácio da Bolsa) - історична пам’ятка Порту в неокласичному стилі.

Андрій ПОДЛЕВСЬКИЙ,
проректор з науково-педагогічної роботи, розвитку та комунікацій


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування