Продовжуємо будівництво магістральної локальної мережі

Інформаційно-обчислювальний центр НУВГП продовжує реалізацію прийнятої в 2021 р. концепції на будівництво в університеті комп’ютерної локальної мережі. З цією метою в межах студентського містечка власними силами здійснено прокладання магістральної волоконно-оптичної кабельної мережі.

Своєрідним каменем спотикання стала проблема продовження волоконно-оптичної лінії до навчального корпусу № 7, адже прямих підземних кабельних комунікацій від кампусу до корпусу немає, а монтаж повітряної лінії ускладнений жвавим автомобільним трафіком по вулиці і наявними лініями електропостачання та електроосвітлення. Крім того, для підвісу на опорах та будівельних спорудах потребується кабель спеціальної конструкції з несучим стальним тросом.

Допомогти у вирішенні проблеми зголосився випускник НУВГП, а сьогодні підприємець Юрій Полевік. Поряд із використанням необхідних матеріалів і монтажних конструкцій, передбачених санітарними нормами і правилами, стандартами та іншими нормативними документами, Юрій розробив свою власну методику прокладання повітряних ліній із використанням механізму просування по існуючих лініях. Його технологія дозволила виконати роботи оперативно та якісно.

Завдяки прокладеній волоконно-оптичній лінії передачі в університеті з’явилась можливість побудови власної повноцінної локальної комп’ютерної мережі насамперед для приймальної комісії, а згодом і для всього навчального корпусу № 7.

Віталій НАЗАРУК,
інформаційно-обчислювальний центр


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування