Про академічну мобільність з перших уст

ЕРАЗМУС+ – це Програма міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту. Програма має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства. Програма підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства, розвиток стратегій і співпраці, професійні мережі та відкриті ресурси.

Отож щиро запрошуємо активно долучатися до міжнародних програм обміну і збагачувати свій академічний та життєвий досвід!

А своїми враженнями про навчання у Люблінській політехніці, Польща, у межах у програми мобільності Еразмус+ з нами ділиться Діана ЛОПАТІНА, студентка навчально-наукового інституту кібернетики, інформаційних технологій та інженерії за спеціальністю 123 «Комп'ютерна інженерія»:

«Мені дуже сподобалося викладання у Люблінській політехніці, а саме, їхній метод навчання. На лекціях, викладач завжди був із презентацією, яку він демонстрував та розповідав. На практичних заняттях, викладач спочатку пояснював саме завдання, яке нас чекає, а далі давав нам код (якщо це програмування) та ставив перед нами задачу, яку ми повинні були реалізувати. Якщо у когось щось не виходило, завжди підходив та давав поради, як можна покращити рішення роботи.

Крім того, всіх учасників програми мобільності забезпечили підручниками, як додатковий матеріал до курсу. Це було для нас як методична вказівка. Екзамени здавали відповідно до презентації. Вся інформація, яка була там, була у нас на письмовому екзамені. Списати можливості не було, викладачі постійно ходять по класу, а перед екзаменом ми або здаємо телефони викладачу, або ховаємо все у портфелі.

Також сподобалося, як ми закріплювали матеріал на практичних заняттях. Кожні 3 пари, ми писали контрольні роботи. Таким чином, ми мали змогу закріпити вивчений матеріал. Авжеж, було 2 змоги переписати екзамен, оцінкою у такому випадку було усереднене значення. Якщо перший екзамен був на С, а другий на А, то фінальний бал буде В.

Приїхавши до університету, нас зразу проінформували про курс польської мови, який є обов'язковим. Відбувався він щодня по 2 години. Курс завершувався  екзаменом на рівень А1. Саме там я змогла познайомитися поближче зі своїми одногрупниками, з якими ми і досі підтримуємо контакт. Студенти були із різних країн: Марокко, Мексика, Іспанія, Франція, Алжир, Туреччина, Грузія. Разом ми подорожували, влаштовували пікніки, були на Різдвяній міжнародній вечірці, яку нам влаштував університет, а також гуляли, багато спілкувалися, допомагали один одному, вчилися разом.

Також я мала змогу побачити не тільки Люблін, але й інші міста Польщі. Із одногрупниками ми відвідали Лодзь, Краків, Варшаву, Вроцлав, Гданськ. Всі міста надзвичайно гарні, побачили та відчули культуру Польщі, спробували польську кухню та відвідували багато музеїв.

Крім того, я познайомилася зі студентами з України, які навчалися у  Люблінському католицькому університеті, і з якими я спілкуюся й досі. Разом ми влаштовували різні події, ходили на заходи для підтримки України, а також на українськи концерти, які відбувалися у Любліні.

Дякую своєму університету за можливість розширити горизонти та представити себе, свій університет та нашу Україну за кордоном!»

Галина ВЛАСЮК,
центр міжнародного співробітництва та освіти


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування