Презентація навчального посібника

09 серпня 2022 року в навчально-науковому інституті охорони здоров`я відбулася презентація нового посібника, що тільки був надрукований: «Основи фізичної терапії : навчальний посібник  / І. М. Григус, О. Б. Нагорна. – Херсон : Олді+, 2022. – 150 с. ISВN 978-966-289-640-4. Дуже приємно, що авторами його є доктор медичних наук, професор Ігор Григус та кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної терапії, ерготерапії Ольга Нагорна.

Рецензенти: Нестерчук Н. Є., доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії Національного університету водного господарства та природокористування та Магльований А. В., доктор біологічних наук, професор, проректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Вихід цього посібника обумовлено недостатньою кількістю спеціалізованої літератури з фізичної терапії в Україні і було рекомендовано Вченою радою Національного університету водного господарства та природокористування (протокол № 5 від 24.06.2022 р.).

У посібнику викладено теоретичні засади навчальної дисципліни «Основи фізичної терапії». Висвітлено проблеми становлення професійних компетенцій фізичного терапевта, описано клінічну та позаклінічну діяльність фізичного терапевта, запропоновано концепцію реабілітаційного обстеження. Окремі розділи присвячені складанню реабілітаційного діагнозу та реабілітаційного прогнозу, складанню реабілітаційних програм та веденню документації, проведенню реабілітаційного втручання. Посібник містить питання до перевірки знань, глосарій, список рекомендованої літератури та додатки.

Навчальний посібник розраховано на студентів спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія», фахівців, які працюють у галузі корекції, педагогів спеціальної та інклюзивної освіти, спрямований на удосконалення їхньої компетентності в цій сфері.

Олександр НІКОЛЕНКО,
ННІОЗ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування