Презентація міжнародного проекту

Днями у Торгово-промисловій палаті м. Луцьк   відбувся заключний семінар  МГО «Прімавера» у рамках виконання проєкту, що підтриманий урядом Нідерландів «Розвиток потужності для створення ОВК (організацій водокористувачів) з управління водними ресурсами для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні». В заході взяли участь представники аграріїв, обласної адміністрації, керівництво ОТГ, а також фахівці з України та Нідерландів. Наші науковці також були залучені до виконання проєкту в якості експертів.

Учасники заключного семінару презентували результати впровадження проєкту на пілотній території Колодяжненської громади й обговорили  дорожню  карту  створення та розвитку потужності ОВК для відновлення й експлуатації багатофункціональних дренажних систем на Волині, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у їх модернізацію.

В рамках семінару своїми напрацюваннями за місяці роботи над проєктом поділилися  завідувач кафедри  водної інженерії та водних технологій,  експерт з управління меліоративними системами Василь Турченюк та доцент кафедри комп’ютерних наук  та прикладної  математики,  експерт з управління водними ресурсами, гідроінформаційних технологій і просторового планування з використанням  ГІС Сергій Клімов. До слова, Сергій Клімов  був також  технічним  модератором заходу.

Зокрема, у своєму дослідженні наші експерти досліджували проблеми функціонування Кричевічевської осушувальної  системи багатофункціонального призначення, моделювались варіанти створення та функціонування ОВК, переваги та перспективи такої організації водокористування.

Так, під час першого робочого візиту експерти  займалися виявленням  технічних, екологічних, фінансових, законодавчих та соціальних проблем. Другий робочий візит був присвячений  оцінці стану каналів і споруд,  підвідного  каналу, аванкамери та інших елементів насосної станції, водосховища тощо з відповідними висновками та пропозиціями. Встановлені першочергові завдання з реконструкції Кричевичевської осушувальної системи, обраховано вартість відновлювальних робіт для різних елементів, витрати на їх реконструкцію, модернізацію та заміну на сучасні, наведені проєктні  показники   виробництва основних сільськогосподарських культур після модернізації, та встановлене ключове значення в цьому процесі створення ОВК.

Окрім науковців НУВГП,  свої дослідження презентували  представники ГО  «Прімавера» та інші фахівці.

Зокрема в рамках заходу  відбувся онлайн-тренінг за участю голландських експертів  Куна Роеста  та Хенка  Моена, інших експертів МГО «Прімавера» для учасників семінару та інших зацікавлених сторін.

Переклад  в спілкуванні  з представниками посольства Королівства Нідерланди та нідерландськими колегами здійснювала завідувачка кафедри іноземних мов Лариса Купчик.

Відділ зв'язків з громадськістю
зі слів Сергія КЛІМОВА


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування