Представники НУВГП у Краківському аграрному університеті

У рамках Міжнародної літньої школи, делегація представників НУВГП відвідала Краківський аграрний університет.

13 липня 2023 р. викладачі та аспіранти нашого університету відвідали Факультет екологічної інженерії та геодезії Краківського аграрного університету (Краківський сільськогосподарський університет ім. Гуго Коллантая).

На розширеній зустрічі із польськими колегами було обговорено низку наукових питань, які сьогодні становлять актуальні напрямки в галузі гідрології, екологічної безпеки підтоплення територій, урбаністики та регулювання поверхневого стоку міських територій, очищення стічних вод та біотехнологічних рішень у технологіях захисту навколишнього середовища. Зі свого боку, польські колеги окреслили свою сферу досліджень та розвиток освітньої діяльності в Краківському аграрному університеті.

У межах групових зустрічей, науковці обох сторін провели більш детальний обмін досвідом та з'ясували дотичність наукових досліджень для можливої подальшої співпраці. Так, представники навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою ознайомили польських колег із результатами своїх напрацювань за напрямком агрономії, аквапоніки та біомоніторингу навколишнього середовища. Представники  навчально-наукового інституту водного господарства та природооблаштування продовжили та посилили вже наявні зв’язки з краківськими вченими щодо гідравлічних вишукувань та розвитку гідротехнічного будівництва. Представники навчально-наукового інституту будівництва та архітектури мали плідну дискусію щодо модернізації роботи очисних споруд муніципальних стічних вод. Проректорка з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професорка Наталія Савіна розповіла польським колегам – представникам адміністрації Краківського аграрного університету про досвід міжнародної співпраці НУВГП та перспективи її розширення.

Багато питань, окреслених представниками делегації від НУВГП, виявились спільними та цікавими для польських науковців. На підставі цього було сформовано домовленість про подальшу комунікацію між науковцями нашого університету та науковцями Краківського аграрного університету, пошуки нових рішень за відповідними темами досліджень та спільну апробацію результатів.


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі оголошення за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування