Посвята у студенти очима студента

Посвята у студенти – це незабутнє свято для кожного, хто вступає до університету. І хоча в умовах війни нам усім не до урочистостей і традиційних пишних святкувань, навчально-науковий інститут економіки та менеджменту провів неймовірно теплу зустріч-знайомство для своїх нових студентів.

В актовій залі університету зібралися студенти першого курсу, їхні батьки, викладачі. Церемонію посвяти у студенти розпочали з державного гімну України, який виконувала студентка другого курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Анастасія Шира.

З вітальним словом до присутніх звернулася проректор з наукової роботи і міжнародних зв’язків професор Наталія Савіна. Директор навчально-наукового інституту економіки та менеджменту професор Наталія Ковшун у вітальному зверненні, зокрема, сказала: «Ви маєте працювати з потрійними зусиллями, ваші результати повинні бути блискучими. Вам будувати Україну, про яку моє покоління мріє, а ви в ній будете жити. Будь-яка справа потребує певних зусиль, певного героїзму. Ви сьогодні тут, ви в Україні, ви не обрали закордонний ЗВО, ви зараз з нами у стінах найкращого університету нашого регіону. Це ваш патріотичний вчинок. Дякую вам!».

Першокурсників і викладачів благословив священник Свято-Покровського собору протоієрей Петро Мартинюк.

Потім директор разом з модератором зустрічі доцентом кафедри журналістики та українознавства, заступником директора ННІЕМ з гуманітарного блоку Майєю Дзюбою представили заступників директора, а також завідувачів випускових кафедр, яких запросили на сцену разом із кураторами груп та студентами-менторами.

Під оплески залу вручили сувеніри із символікою університету тим першокурсникам, які показали найвищі результати під час вступного національного  мультипредметного тесту.

Особливо тепло дружна інститутська родина привітала студентів, які є внутрішньо переміщеними особами з тимчасово окупованих територій, зокрема з Сєверодонецька, Харкова, Бердянська, Голої Пристані, Донецької області, Маріуполя, Лисичанська, Соледару та інших міст, містечок, сіл, назви яких болем і тривогою відлунюють у серцях кожного українця. Професор Ковшун вручила вимушено переміщеним студентам невеличкі подарунки - календарі зі світлинами нашого міста зі словами: «Запам’ятайте, дорогі, коли ви повернетеся додому після звільнення окупованих територій, Рівне залишиться вашим рідним домом, а НУВГП - вашою альма-матер».

В інтерв’ю після завершення посвяти директор зауважила, що цьогоріч до інституту на денну форму навчання на бакалаврський рівень освіти вступило 250 студентів – навіть більше ніж минулого року, а «особливістю набору студентів у 2022 році є тимчасово переміщені молоді люди, особливий контингент студентів, яким ми вдячні за те, що вони обрали наш університет, а не поїхали за кордон, за те, що вірять у Збройні Сили України». Серед побажань студентам першого курсу директор назвала одне: «Перемоги нашій державі, щоб студенти навчалися у незалежній та вільній Україні і побудували таку країну, про яку ми мріємо».

Хоча всі розуміли, що свято будь-якої миті може перервати повітряна тривога, на щастя і завдяки ЗСУ воно відбулося спокійно і студенти-першокурсники розпочали свій шлях до нових знань, здобуття нового досвіду, знайомства з університетом і його людьми.

Ілля ОНИЩУК,
студент 2 курсу спеціальності «Журналістика»


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування