Поповнення лабораторного обладнання кафедри хімії та фізики

Нещодавно за кошти університету для наукових на навчальних потреб кафедри хімії та фізики придбано прецизійний мультиметр Picotest M3500A. Прилад має опцію вимірювання постійної та змінної напруги і струму, опору, частоти, температури (за допомогою термопар та термометрів опору).

Одними з основних характеристик мультиметра є великий вхідний опір (R>10 ГОм) та низький рівень власних шумів, що дозволяє використовувати Picotest M3500A для високоточних вимірювань електрофізичних параметрів напівпровідникових зразків (у тому числі – високоомних). Для прикладу, діапазон вимірювання постійної напруги лежить в інтервалах 0-100 мВ; 1; 10; 100; 1000 В (з можливістю автоматичного вибору), максимальна роздільна здатність становить 100 нВ, а точність вимірювань у межах 0,004-0,008% (залежно від вибраного діапазону). Висока частота вимірювань (до 2000 вим./с), їх точність, низький тепловий дрейф параметрів приладу дозволяє прослідкувати зміну фізичних параметрів зразків з часом. Вагомою опцією для сучасних досліджень є можливість підключення до комп’ютера за допомогою інтерфейсу USB, використовуючи програмне забезпечення, що постачається разом з мультиметром. Окрім того, на відміну інших аналогічних моделей, цифрова шкала приладу Picotest M3500A має 6,5 розрядів, що дозволяє зафіксувати навіть незначну зміну електрофізичних параметрів: ЕРС, рухливості носіїв, провідності зразка навіть при незначних змінах температури, магнітного поля чи освітлення.

Завдяки таким широким практичним характеристикам Picotest M3500A буде задіяно  в навчальному процесі при виконанні лабораторних робіт студентами та дозволить підвищити точність отриманих експериментальних даних, для подальших публікацій наукових статей в рейтингових журналах.

Микола МОРОЗ,Богдан РУДИК, 
кафедри хімії та фізики


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування