Підведено підсумки конкурсу 2023-2024

26 червня 2024 року на засіданні конкурсної комісії було підведено підсумки щодо кращого видання наукової і навчальної літератури університету за 2023-2024 н.р. та надано пропозиції щодо проведення Конкурсу в наступному навчальному році.

Конкурс вже четвертий рік поспіль за рішенням комісії проводиться дистанційно. Його проведення є важливим, оскільки він стимулює роботу науково-педагогічних працівників університету, підвищує їх професійну майстерність та якість навчальних і наукових праць, а також мотивує професорсько-викладацький склад до активної видавничої діяльності та поширення педагогічних здобутків.

Відповідно до наказу ректора університету Конкурс проводиться окремо за технічним, природничим, економічним і гуманітарним напрямами та за шістьма номінаціями: «Кращий підручник», «Кращий навчальний посібник», «Краща монографія», «Краще електронне видання», «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle», «Краща освітня інновація».

У Конкурсі 2023-2024 н.р. взяло участь 36 осіб. На розгляд конкурсної комісії було надано 18 примірників навчальних і наукових видань та 2 сторінки навчальних дисциплін на платформі Moodle від 6 навчально-наукових інститутів, 12 кафедр університету, а також представників 9 інших навчальних закладів. Зокрема, за номінацією «Кращий підручник» – 3 книги: 1 книга технічного напряму та 2 книги природничого; за номінацією «Кращий навчальний посібник» – 6 книг: 4 книги природничого напряму, 2 економічного напряму; за номінацією «Краще електронне видання» – 1 книга технічного напряму; за номінацією «Краща монографія» – 8 книг: 1 книга технічного напряму, 7 книг – природничого; за номінацією «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle» – 2 онлайн-сторінки.

За результатами голосування, в якому, окрім членів конкурсної комісії, взяли участь науково-педагогічні працівники університету та здобувачі вищої освіти, та правилами проведення Конкурсу було визначено переможців за номінаціями «Кращий підручник», «Кращий навчальний посібник», «Краща монографія».

У номінації «Кращий підручник» перше місце отримав підручник «Інженерна графіка: Машинобудівне креслення» колективу авторів: Козяра Миколи Миколайовича, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства; Стрільця Олега Романовича, кандидата технічних наук, доцента кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства; Сафоника Андрія Петровича, доктора технічних наук, професора кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій, директора навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства (88,4 б.).

У номінації «Кращий навчальний посібник» перше місце отримав навчальний посібник «Облік і звітність у банках» Павелко Ольги Віталіївни, доктора економічних наук, професора, професора кафедри обліку і аудиту (86,6 б.).

У номінації «Краща монографія» перше місце отримала англомовна праця «High Performance Concrete Optimal Composition Design» колективу авторів: Дворкіна Леоніда Йосиповича, професора, доктора технічних наук, завідувача кафедри технологогії будівельних виробів і матеріалознавства; Житковського Вадима Володимировича, доцента, кандидата технічних наук, доцента кафедри технологогії будівельних виробів і матеріалознавства; Бордюженка Олега Михайловича, доцента, кандидата технічних наук, доцента кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства; Рибакова Юрія, PhD, професора, завідувача кафедри інженерних конструкцій Арієльського університету, Ізраїль (45,5 б.).

Найвищий бал членів конкурсної комісії отримав навчальний посібник «Інженерна графіка: Машинобудівне креслення», що надає право, за рішенням конкурсної комісії, відповідно до Тимчасового положення про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle, розмістити на Дошці пошани фото авторів книги.

Автори-переможці отримують дипломи і право впродовж п’яти років друкувати наступні свої видання за кошти університету у редакційно-видавничому відділі згідно з внеском автора у видання, яке перемогло в Конкурсі (наказ ректора № 473 від 28.06.2024 «Про підсумки конкурсу підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle у 2023-2024 н.р.»Актуальним залишається перегляд умов і критеріїв проведення Конкурсу з метою надання ще більших можливостей для науково-педагогічних працівників університету, що сприятиме створенню нових знань та поширенню передових практик у навчанні, викладанні та науці.

Галина ТУРОВСЬКА,
кафедра охорони праці та безпеки життєдіяльності


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування