Підведено підсумки конкурсу 2022-2023  

15 червня 2023 р. завершився четвертий етап конкурсу підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle. На засіданні конкурсної комісії 28 червня було підведено підсумки щодо кращого видання наукової і навчальної літератури університету за 2022-2023 н.р., а також кращої сторінки навчальної дисципліни на платформі Moodle та надано пропозиції щодо проведення Конкурсу в наступному навчальному році.

Конкурс вже третій рік поспіль за рішенням комісії проводиться дистанційно. Згідно з наказом ректора університету Конкурс проводиться окремо за технічним, природничим, економічним та гуманітарним напрямами та за п’ятьма номінаціями: «Кращий підручник», «Кращий навчальний посібник», «Краща монографія», «Краще електронне видання», «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle». Його проведення є важливим, оскільки він стимулює роботу науково-педагогічних працівників університету, підвищує їх професійну майстерність та якість навчальних, методичних і наукових праць, а також мотивує професорсько-викладацький склад до активної видавничої діяльності.

У Конкурсі 2022-2023 н.р. взяло участь 67 осіб. На розгляд конкурсної комісії було надано 28 примірників наукових і навчальних видань та 5 онлайн-сторінок навчальних дисциплін від 7 навчально-наукових інститутів, 22 кафедр університету, а також представників 7 інших навчальних закладів. Зокрема, за номінацією «Кращий підручник» – 3 книги: 2 книги технічного напряму та 1 книга природничого; за номінацією «Кращий навчальний посібник» – 11 книг та 1 комплект: 6 книг технічного напряму, 4 книги та 1 комплект природничого напряму; 1 книга економічного напряму; за номінацією «Краща монографія» – 12 книг та 1 комплект: 5 книг та 1 комплект монографій технічного напряму, 5 – природничого, 2 книги – економічного; за номінацією «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle» – 5 онлайн-сторінок.

За результатами голосування, в якому, окрім членів конкурсної комісії, взяли участь науково-педагогічні працівники університету та здобувачі освіти, та правилами проведення Конкурсу було визначено переможців за номінаціями «Кращий підручник», «Кращий навчальний посібник», «Краща монографія» та «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle».

У номінації «Кращий підручник» перше місце отримав підручник «Радіоекологія» колективу авторів: Клименка Миколи Олександровича, д.с.-г.н., професора, завідувача кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства; Клименка Олександра Миколайовича, д.с.-г.н., професора, професора кафедри менеджменту; Клименко Людмили Валентинівни, к.с.-г.н., доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи (88,4 б.).

У номінації «Кращий навчальний посібник» за технічним напрямом перше місце отримав навчальний посібник «Експлуатаційні властивості транспортних засобів» колективу авторів: Хітрова Ігоря Олександровича, к.т.н., доцента кафедри транспортних технологій і технічного сервісу; Кристопчука Михайла Євгеновича, к.т.н., доцента кафедри транспортних технологій і технічного сервісу; Никончук Вікторії Миколаївни, д.е.н., професора, в.о. завідувача кафедри транспортних технологій і технічного сервісу (90,0 б.). За природничим напрямом у цій номінації перше місце отримав навчальний посібник «Картографія: відкрий свою “terra incognita”» Остапчука Сергія Миколайовича, к.т.н., доцента кафедри геодезії та картографії (88,7 б.).

У номінації «Краща монографія» перше місце отримала англомовна праця «Prospects for developing resource-saving technologies in mineral mining and processing» колективу авторів: Корнієнка Валерія Ярославовича, д.т.н., професора, завідувача кафедри розробки родовищ та видобування корисних копалин; Лазар Марії, професора, доктора філософії, проректора з науки університету Петрошані, Румунія (37,0 б.).

У номінації «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Moodle» перше місце отримала онлайн-сторінка навчальної дисципліни «Фінансовий ринок» Кондрацької Наталії Миколаївни, к.е.н., доцента кафедри фінансів та економічної безпеки (78,9 б.).

Найвищий бал членів конкурсної комісії отримав навчальний посібник «Експлуатаційні властивості транспортних засобів», що надає право, за рішенням конкурсної комісії, відповідно до Тимчасового положення про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle, розмістити на Дошці пошани фото авторів книги.

Книги-переможці експонуватимуться в читальному залі Наукової бібліотеки університету.

Автори-переможці отримують дипломи і право впродовж п’яти років друкувати наступні свої видання за кошти університету у редакційно-видавничому відділі, згідно з внеском автора у видання, яке перемогло в Конкурсі (наказ від 30.06.2023 № 434 «Про підсумки конкурсу підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle»).

Актуальним залишається перегляд Конкурсу, його удосконалення з метою надання ще більших можливостей для науково-педагогічних працівників університету. Відповідно членами конкурсної комісії були надані пропозиції щодо покращання проведення Конкурсу в наступному навчальному році, що значно розширить горизонти до вдосконалення нашої педагогічної майстерності. Адже постійні зміни та удосконалення – це основа розвитку та руху вперед.

Галина ТУРОВСЬКА,
заступник голови конкурсної комісії


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування