Переможці фінального етапу «Майбутнє України»

Студенти ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП» - переможці фінального етапу XІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

24-25 листопада 2021 року було проведено фінальний етап XІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України». Програма охоплювала онлайн-виставку інноваційних науково-дослідницьких проєктів учасників та постерний захист проєктів учасниками у кожній номінації окремо.

Серед переможців даного конкурсу є і студенти І курсу спеціальності «Прикладна математика» Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський технічний фаховий коледж Національного університету водного господарства та природокористування». А саме:

І місце - секція «Матеріалознавство та перспективні технології» - Павло Мінаєв з проєктом на тему «Модель зволожувача для кисневих концентраторів» (наукові керівники: к.т.н., голова циклової комісії будівництва та цивільної інженерії ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП» Мінаєва Наталія Леонідівна і к.т.н., викладач циклової комісії будівництва та цивільної інженерії  Куницький Сергій Олегович;

ІІ місце - секція «Технічна творчість та винахідництво» -  Костянтин Асеєв з проєктом на тему «Модель тактильного календаря для людей з вадами зору» (науковий керівник: к.т.н., голова циклової комісії будівництва та цивільної інженерії ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП» Мінаєва Наталія Леонідівна.

Павло Мінаєв в Малій академії наук  займається рік. На всеукраїнській виставці «Майбутнє України студент представив власну модель зволожувача для кисневого концентратора, який в рази дешевший за імпортні аналоги, і його, за словами автора, вже використовують в лікарнях Рівного, Тернополя та Житомира.

Костянтин Асєєв має вроджені вади зору. Свого часу він навчався у спеціалізованій школі для дітей з вадами зору, й той досвід використав під час виготовлення тактильного календаря для інклюзивного навчання, який отримав друге місце на виставці.

«Головний задум цього календаря – щоб навчити дитину орієнтуватися в часі в ігровій формі: дні тижня, пори року, дні, щоб дитина могла гратися зі здоровими дітьми. Тобто є плоскодрукований шрифт, є шрифт Брайля. Одночасно цей календар може використовувати дитина здорова та дитина тотально незряча», – розповів Костянтин Асєєв.

Хлопці стали вже відомими в нашій області, вони давали інтерв’ю  в прямому ефірі для Суспільного радіо, також вийшли телевізійні сюжети на телеканалах UA Рівне та Україна 24.

Вітаємо наших студентів і їхніх наукових керівників з високими результатами та бажаємо подальших високих наукових досягнень!

 ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП»


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування